Το παρασκήνιο της παραίτησης Μηταράκη- «Πήγε διακοπές», εν μέσω πυρκαγιών

Το παρασκήνιο της παραίτησης Μηταράκη- Πήγε «διακοπές» εν μέσω πυρκαγιών Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Επισήμως, ο Νότης Μηταράκης παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη για «προσωπικούς λόγους». Ωστόσο, η αιτία της αποχώρησής του από την κυβέρνηση- σύμφωνα με πληροφορίες- είναι ότι εθεάθη να κάνει διακοπές, την ώρα που μαίνονταν οι φωτιές. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για «προσωπικούς λόγους», την οποία έκανε δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ζήτησε την παραίτηση του πρώην, πλέον υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο Νότης Μηταράκης κλήθηκε για εξηγήσεις, επειδή ήταν εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, ενώ δίνονταν η μάχη στα πύρινα μέτωπα. Ο πρωθυπουργός «δεν θα ανεχθεί» τέτοιου είδους συμπεριφορές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός εθεάθη το πρωί της Πέμπτης στην Πάτμο, σε σκάφος και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενώ τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε και δημοσίευμα της «Καθημερινής».


Το τρίτο «ατόπημα» του Νότη Μηταράκη 

Το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός Αθηνών, ενώ μαίνονταν οι φωτιές φαίνεται πως μέτρησε ως το τρίτο «ατόπημα» του Νότη Μηταράκη. Είχαν προηγηθεί οι πρόσφατες δηλώσεις του για την έφιππη για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις οποίες μέσα σε λίγες ώρες διέψευσε η κυβέρνηση. 

Στις αρχές Ιουλίου, όταν ο πρώην- πλέον- υπουργός προανήγγειλε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ανακοίνωσε ότι έρχονται έφιπποι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. 

Ωστόσο γρήγορα η κυβέρνηση διέψευσε και τις δύο εξαγγελίες του, «αδειάζοντας» τον υπουργό. Ανακοινώθηκε ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και παράλληλα έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε η πρόταση του Νότη Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία

Σε συνέντευξη που έδωσε μία ημέρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε στις πόσες ευκαιρίες «καίγεται» ένας υπουργός. «Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς μου», απάντησε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον Νότη Μηταράκη, ότι είχε κάνει «εξαιρετική δουλειά» στο υπουργείο Μετανάστευσης. Ωστόσο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και επιστράτευσε το χιούμορ για να σχολιάσει την πρόταση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη για έφιππους αστυνομικούς.  

Παραίτηση Μηταράκη: Ο Οικονόμου στη θέση του 

Μετά την παραίτηση του Νότη Μηταράκη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο έως τώρα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Γιάννης Οικονόμου. 

Παράλληλα, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα για ζητήματα Αθλητισμού, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. 

Η ορκωμοσία τους θα γίνει σήμερα στις 19:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ οι πολιτικοί να δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της προσπάθειας οι πολιτικοί να δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές

«Δικαίωση μίας πάγιας ελληνικής θέσης η συμπερίληψη στη Λευκή Βίβλο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλες - Τι είπε για μεταναστευτικό, εξοπλισμούς και Τριαντόπουλο
LIFO NEWSROOM
Προανακριτική: Αποχώρησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Πολιτική / Προανακριτική: Αποχώρησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός από τους Σπαρτιάτες και την Πλεύση Ελευθερίας, αποχώρησαν από τη σχετική ψηφοφορία, καταγγέλλοντας «αντιθεσμικές» αποφάσεις της πλειοψηφίας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο «ελληνικό FBI»: Θα βρούμε τρόπο για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, αναλόγως με τα αποτελέσματα που φέρνετε

Πολιτική / Μητσοτάκης στο «ελληνικό FBI»: Θα βρούμε τρόπο για πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, αναλόγως με τα αποτελέσματα που φέρνετε

«Είμαι πρωτίστως σήμερα εδώ για να σας μεταφέρω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου για τις πολύ σημαντικές επιτυχίες που μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα, η Διεύθυνση αυτή έχει καταφέρει να επιδείξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Πολιτική / Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Η προανακριτική επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2023, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος
LIFO NEWSROOM