Ρέντσι: Η συμφωνία έδειξε ότι η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος

Ρέντσι: Η συμφωνία έδειξε ότι η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος Facebook Twitter
1

«Το αποτέλεσμα και η συμφωνία δείχνουν πως η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος», ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου. Όπως είπε ακόμη ο Ιταλός Πρωθυπουργός,  η Ιταλία ήταν αντίθετη με το σχέδιο που προέβλεπε τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας από εταιρεία που θα είχε έδρα στο Λουξεμβούργο. 

«Ζήτησα με έμφαση να μην επιλεγεί ως έδρα του ταμείου επενδύσεων το Λουξεμβούργο, διότι το θεωρούσα ταπείνωση, το είπα με έμφαση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών.

«Μετά το δημοψήφισμα, αποφασίσθηκε να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να επιτευχθεί μια συμφωνία. Όπως και τελικά έγινε, με την συνεισφορά όλων», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

«Παραμένει η ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να επενδύσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη. Πρέπει να ποτίσουμε το φυτό της Ευρώπης, διαφορετικά θα ξεραθεί», δήλωσε, επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ρέντσι ήταν από τους φιλικούς προς την Ελλάδα ηγέτες και μάλιστα χθες στους διαδρόμους των Βρυξελλών είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό για  τις απαιτήσεις του Ρούτε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχώς από ένα κράτος κυβερνάται...τι να λέμε τώρα...τους βοηθήσαμε και μεις με τη συμπεριφορά μας 5 μήνες τώρα.Αισθάνομαι ανακούφιση,θυμό, αβεβαιότητα...ελπίζω?????.....