Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έπαιξαν λάθος εθνικό ύμνο στο ντεμπούτο του Νότιου Σουδάν

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έπαιξαν λάθος εθνικό ύμνο στο ντεμπούτο του Νότιου Σουδάν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ντεμπούτο του Νότιου Σουδάν στο μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι σημαδεύτηκε από ένα απροσδόκητο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας. Καθώς οι παίκτες του Νότιου Σουδάν παρατάχθηκαν για τον εθνικό τους ύμνο, οι διοργανωτές έπαιξαν κατά λάθος τον ύμνο του Σουδάν.

Αυτό δεν είναι το πρώτο λάθος των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, η αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας παρουσιάστηκε λανθασμένα ως Βόρεια Κορέα. Ομοίως, όταν ανακοινώθηκε η Τυνησία, στην οθόνη εμφανίστηκε η Τουρκία.

Στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, οι Γάλλοι διοργανωτές αντί να παίξουν πριν την έναρξη του αγώνα τον εθνικό ύμνο του Νοτίου Σουδάν, ακούστηκε τελικά εκείνος του Σουδάν με τους παίκτες να δείχνουν απορημένοι.

Οι παρευρισκόμενοι οπαδοί από το Νότιο Σουδάν εξέφρασαν γρήγορα την απογοήτευσή τους, ανεμίζοντας σημαίες και φωνάζοντας μέχρι να σταματήσει ο λανθασμένος ύμνος. Το Νότιο Σουδάν, το οποίο απέκτησε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν το 2011 μετά από δημοψήφισμα, έχει τον δικό του ξεχωριστό ύμνο.

Κατά τη διάρκεια της παύσης καθώς οι διοργανωτές αναζητούσαν τον σωστό ύμνο, ολόκληρο το στάδιο Pierre Mauroy ξέσπασε σε χειροκροτήματα για να δείξει την αλληλεγγύη του στην ομάδα του Νοτίου Σουδάν και τους οπαδούς της. Ακόμη και οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Πουέρτο Ρίκο συμμετείχαν στην υποστήριξη.

Αν και το στάδιο δεν ήταν ακόμη σε πλήρη χωρητικότητα, η προσέλευση πλησίαζε το όριο των 27.000 ατόμων που παρατηρήθηκε την πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά από μια σύντομη καθυστέρηση, ακούστηκε ο σωστός ύμνος.

Το Νότιο Σουδάν και το Σουδάν έχουν μακρά ιστορία συγκρούσεων που κορυφώθηκαν με την ανεξαρτητοποίηση του Νοτίου Σουδάν από το Σουδάν μετά από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου. Παρά την ανεξαρτησία, οι διαμάχες για τα σύνορα, τους πόρους και την πολιτική εξουσία συνεχίστηκαν, οδηγώντας σε περιοδικές συγκρούσεις και αστάθεια στην περιοχή.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM