Άνοια: Αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης σε ηλικιωμένους με σοβαρή απώλεια ακοής

Ηλικιωμένος άνδρας Facebook Twitter
0

Μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με άνοια έχουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι με πιο σοβαρή απώλεια ακοής, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. 

Ο κίνδυνος είναι μικρότερος για όσους χρησιμοποιούν βοηθήματα ακοής, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς- με επικεφαλής τη δρα Άλισον Χουάνγκ- οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό JAMA. 

Αναλύοντας στοιχεία για 2.413 ανθρώπους- οι μισοί από τους οποίους ήταν άνω των 80 ετών- επιβεβαίωσαν ευρήματα προηγούμενων ερευνών, πως η απώλεια ακοής με το πέρασμα του χρόνου συμβάλλει στον κίνδυνο άνοιας. 

Η πιθανότητα για διάγνωση άνοιας ήταν 61% μεγαλύτερη στους ανθρώπους με μέτρια ή σοβαρή απώλεια ακοής, σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους που δεν αντιμετώπιζαν τέτοιο θέμα. Σε περίπτωση χρήσης βοηθήματος, η πιθανότητα άνοιας ήταν 32% μικρότερη σε όσους έχουν μέτρια ή σοβαρή απώλεια ακοής. 

Περίπου τα δύο τρία των ανθρώπων εμφανίζουν απώλεια ακοής μετά τα 70 έτη. Περίπου το 8% των περιπτώσεων άνοιας παγκοσμίως συνδέονται άμεσα με την απώλεια ακοής, σύμφωνα με τη μελέτη. 

Κατά συνέπεια, εκτιμάται πως η αντιμετώπιση των προβλημάτων ακοής στους ηλικιωμένους μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM