Διαβάστε συνεντεύξεις των μεγαλύτερων λογοτεχνών του 20ου και του 21ου αι., στο σάιτ του Paris Review

Διαβάστε συνεντεύξεις των μεγαλύτερων λογοτεχνών του 20ου και του 21ου αι., στο σάιτ του Paris Review Facebook Twitter
0

Διαβάστε συνεντεύξεις των μεγαλύτερων λογοτεχνών του 20ου και του 21ου αι., στο σάιτ του Paris Review Facebook Twitter


Ποτέ άλλοτε κάποιο σάιτ δεν έχει συσσωρεύσει τόση συμπυκνωμένη γνώση στο χώρο της λογοτεχνίας, όσο η ηλεκτρονική έκδοση του εμβληματικού λογοτεχνικού εντύπου Paris Review.

Το The Paris Review, ιδρύθηκε την Άνοιξη του 1953 στο Παρίσι, από μια ομάδα Αμερικανών λογοτεχνών και σύντομα έγινε διάσημο στους αγγλόφωνους λογοτεχνικούς κύκλους ανά τον κόσμο, δημοσιεύοντας γραπτά ανθρώπων που έμελλαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της λογοτεχνίας του 20 αι. Μερικά από τα ονόματα συγγραφέων που κόσμησαν με τα γραπτά τους τις σελίδες του είναι των Τζακ Κέρουακ, Φίλιπ Λάρκιν, Φίλιπ Ροθ, Ίταλο Καλβίνο, Σάμιουελ Μπέκετ, Ζαν Ζενέ και πολλοί άλλοι.

Όμως αυτό που έκανε τις σελίδες του ελκυστικές και απολαυστικές στους φίλους της λογοτεχνίας, ακόμα και όταν μετά το 1973, συνέχισε να εκδίδεται και να διανέμεται παγκοσμίως από την Νέα Υόρκη, είναι οι θρυλικές συνεντεύξεις που φιλοξένησε -και συνεχίζει να φιλοξενεί μέχρι και σήμερα- με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στην ενότητα "Writers at Work".

Στις συνεντεύξεις αυτές τα μεγαλύτερα μυαλά από το χώρο της λογοτεχνίας, ξεδιπλώνουν, άλλοτε με τρόπο αστείο, άλλοτε με σοβαρό κι άλλοτε με αδιάφορο ή ιδιοσυγκρασιακό -αλλά πάντα ενδιαφέροντα- όλο το ταλέντο και το χαρακτήρα τους, προσπαθώντας να ακτινογραφήσουν, ο καθένας με τον ιδιαίτερο τρόπο του, την δημιουργική διαδικασία και τα κίνητρα που τους οδηγούν στην συγγραφή ενός έργου, ανεξαρτήτως είδους.

Διαβάστε συνεντεύξεις των μεγαλύτερων λογοτεχνών του 20ου και του 21ου αι., στο σάιτ του Paris Review Facebook Twitter

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του σάιτ του The Paris Review, που δημιουργήθηκε το 2010, μπορείτε να απολαύσετε συνεντεύξεις 'γιγάντων' του πνεύματος όπως των TS Eliot, Ουίλιαμ Φώκνερ, Έρνεστ Χέμινγουέι, Σιμόν Ντε Μποβουάρ, Χόρχε Λουις Μπόρχες, Νόρμαν Μέιλερ, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Τζον Στάινμπεκ, Ρείμοντ Κάρβερ, Τόνι Μόρισσον, Πόλ Όστερ, Χάντερ Σ. Τόμσον (κι αυτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα του πλούτου που διαθέτει το σάιτ). Οι συνεντεύξεις είναι χωρισμένες σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση ανά περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των συνεντεύξεων, που καλύπτουν πάνω από μισό αιώνα, έχει κυκλοφορήσει και σε ένα τετράτομο έργο με τίτλο The Paris Review Interviews, Vols. 1-4.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM