"Με την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας της streaming μουσικής, Apple Music, η εταιρεία μετέτρεψε ολόκληρη την μουσική βιομηχανία σε μια ακόμα εφαρμογή για το iOS."
Κάπως έτσι υποδέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του τεχνολογικού τύπου το «επιθετικό λανσάρισμα» του Apple Music που είχε ανακοινώσει αρχικά ότι δεν θα πλήρωνε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, κατά τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των τριών μηνών που θα την παρέχει στους χρήστες της.
Η αντίδραση ήταν άμεση από εκατοντάδες ανεξάρτητες εταιρείες και καλλιτέχνες. Όμως στην αιχμή του δόρατος βρέθηκε και πάλι η γνωστή σταρ Taylor Swift, που πέρυσι είχε απόσύρει το άλμπουμ της '1989' από το Spotify, η οποία με post – επιστολή στην Apple δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτο να μην πληρώνονται οι καλλιτέχνες και απείλησε ότι δεν θα δημοσιεύσει το '1989' στο Apple Music.
Post που υπέγραφε "Με αγάπη, Taylor". Η απάντηση της Apple ήταν άμεση, εχθές Κυριακή μέσω Tweet του υπευθύνου υπηρεσιών software της εταιρείας οποίος ανακοίνωσε τη στρφή 180 μοιρών της εταιρείας, στο θέμα απόδοσης δικαιωμάτων.
#AppleMusic will pay artist for streaming, even during customer’s free trial period
— Eddy Cue (@cue) June 22, 2015
"Η Apple θα πληρώνει όλους τους καλλιτέχνες για το streaming της μουσικής τους ακόμα και κατά τη δοκιμαστική περίδο του Apple Music" γράφει ο Eddy Cue, και απευθυνόμενος τόσο στην επιτυχημένη καλλιτέχνη όσο και στις ανεξάρτητες δισκογραφικές, με δέυτερο Tweet, γράφει "Ακούμε τόσο την Taylor Swift όσο και τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Με αγάπη, Apple".
We hear you @taylorswift13 and indie artists. Love, Apple
— Eddy Cue (@cue) June 22, 2015
Δήλωση που αποδεικνύει τη δύναμη και την επιδραστικότητα ενός εδραιωμένου καλλιτέχνη που αποφασίζει να πει ανοιχτά και άφοβα τη γνώμη του δημοσίως έναντι ενός κολοσσού όπως η Apple, αλλά και να εκφράσει την ικανοποίησή της μετά την στροφή της εταιρείας:
I am elated and relieved. Thank you for your words of support today. They listened to us.
— Taylor Swift (@taylorswift13) June 22, 2015
Υπεθυμίζεται ότι η νέα υπηρεσία της Apple πρόκειται να διατεθεί σε πάνω από 100 χώρες στις 30 Ιουνίου, ενώ, μετά την δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών, η συνδρομή θα ανέρχεται στα 9,99 δολάρια / μήνα.
σχόλια