Η Alexa, θα προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην φυσική συνομιλία προσπαθώντας να μαντέψει τι μπορεί να πουν οι χρήστες στη συνέχεια.
Οπότε σε ερώτηση πόσο μπορεί να χρειάζεται για να ετοιμαστεί ένα φλυτζάνι τσάι, ενδέχεται να απαντήσει και αμέσως μετά να ρωτήσει πότε θέλει ο χρήστης να μπει υπενθύμιση.
Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, κάποιοι χρήστες ίσως βρουν ενοχλητικές τις νέες υπηρεσίες της φωνητικής βοηθού της Amazon.
Οι Anjishnu Kumar και Anand Rathi, μηχανικοί λογισμικού της Alexa, έγραψαν σε μπλογκ: «Με το νέο μηχανικό σύστημα εκμάθησης, η Alexa μπορεί να συμπεράνει πως μια αρχική ερώτηση υπονοεί και δευτερεύουσα ερώτηση».
Αυτό όμως χρειάστηκε «έναν αριθμό από εξεζητημένους αλγόριθμους για να εντοπίζουν κρυμμένους στόχους και να τους δείχνουν στους χρήστες με τρόπο που δεν θα προκαλεί αναστάτωση».
Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν πως αν λειτουργήσει σωστά, θα εξοικονομεί πολύ χρόνο στους χρήστες, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα κατάλαβε η Alexa για το γενικό πλαίσιο μιας ερώτησης.
«Αν ρωτήσεις ποια είναι η πρωτεύουσα της Μογγολίας στο πλαίσιο μιας εργασίας γεωγραφίας και η επόμενη ερώτηση είναι, "Θέλεις να κλείσεις εισιτήρια online;", τότε θα είναι ενοχλητικό. Οπότε μετά απλώς θα την απενεργοποιήσεις«, σχολίασε ο Stuart Miles, ιδρυτής του Pocket-lint, ενός σάιτ με εξαρτήματα τεχνολογίας.
Κάποιοι χρήστες που, όπως φαίνεται, επωφελήθηκαν από τώρα του νέου χαρακτηριστικού, έχουν ήδη εκφράσει παράπονα στο Reddit.
«Είναι απλώς ένα συνεχές μπαράζ ερωτήσεων αν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που εγώ όμως δεν θέλω», έγραψε ένας χρήστης, παρομοιάζοντας την υπηρεσία με spam.
Ο Stuart Miles λέει πως η ευφυής συζήτηση χρειάζεται να λειτουργεί αμφίδρομα.
Μια από τις συχνότερες εντολές στην Alexa είναι "Σβήσε τα φώτα", ακόμη και όταν δεν έχουν έξυπνο φωτισμό συνδεδεμένο με την Alexa. Σκέφτονται, "η Alexa είναι έξυπνη, οπότε γιατί δεν μπορεί να σβήσει το φως;". Περιμένουν αυτούς τους φωνητικούς βοηθούς να γίνουν πιο έξυπνοι. Ωστόσο πρέπει να μάθουν».
Με πληροφορίες από BBC