Ο ένας δίδυμος έγινε vegan, ο άλλος όχι- Τι άλλαξε σε οχτώ εβδομάδες

Ο ένας δίδυμος έγινε vegan, ο άλλος όχι- Τι άλλαξε σε οχτώ εβδομάδες Facebook Twitter
0

Είναι μονοζυγωτικοί δίδυμοι. Ο ένας έγινε vegan, ο άλλος συνέχισε την παμφαγία. Σε οχτώ εβδομάδες, οι ερευνητές κατέγραψαν κάποιες σημαντικές διαφορές. 

Στη συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open, συμμετείχαν 22 ζευγάρια μονοζυγωτικών διδύμων. Για οχτώ εβδομάδες, ο ένας από κάθε ζευγάρι ακολούθησε vegan διατροφή

«Υπήρξε μείωση 10-15% της LDL χοληστερίνης (η λεγόμενη κακή χοληστερίνη), 25% της ινσουλίνης και 3% μείωση του βάρους», είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Κρίστοφερ Γκάρντνερ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα εκείνων που ακολούθησαν vegan διατροφή

Τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες, οι ερευνητές έδιναν στους μετέχοντες στην έρευνα όλα τα γεύματα, προκειμένου να γνωρίζουν τι τροφές θα έπρεπε να καταναλώνουν. Για το δεύτερο μισό της έρευνας, τους ζητήθηκε να ετοιμάζουν οι ίδιοι τα γεύματα και τα σνακ τους. 

Ο Κρίστοφερ Γκάρντνερ, καθηγητής στο Στάνφορντ, εξήγησε πως τόσο εκείνοι που έκαναν vegan διατροφή όσο και τα αδέλφια τους που συνέχισαν να τρώνε κρέας και ζωικά προϊόντα, ακολούθησαν ένα υγιεινό διαιτολόγιο. 

Για παράδειγμα, σημείωσε πως όσοι συνέχισαν την παμφαγία, έτρωγαν περισσότερα λαχανικά, λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα σιτηρά ολικής άλεσης από ό,τι συνήθως. Επίσης, έτρωγαν καλής ποιότητας κρέας. «Οπότε, έκαναν κάποιες βελτιώσεις στη διατροφή τους», επεσήμανε ο Γκάρντνερ. 

Οι μετέχοντες στην έρευνα υποβλήθηκαν σε εξετάσεις όταν ξεκίνησε αυτή, την τέταρτη εβδομάδα και την όγδοη. Αυτές έδειξαν πως εκείνοι που ακολούθησαν vegan διατροφή είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης LDL, καλύτερα επίπεδα σακχάρου και μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Επίσης, η βιολογική ηλικία τους ήταν καλύτερη, δεδομένα τα οποία θα παρουσιαστούν στο μέλλον. 

Πάντως, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να γίνουν vegan για να επωφεληθούν από τα συμπεράσματα της έρευνας, σημείωσε ο Γκάρντνερ. Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και των ζωικών προϊόντων μπορεί να γίνει σταδιακά, κατέληξε. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ