Σημαντική διάκριση για τον Έλληνα καθηγητή Δ. Κοντογιάννη από την μεγαλύτερη στον κόσμο επιστημονική εταιρεία

Σημαντική διάκριση για τον Έλληνα καθηγητή Δ. Κοντογιάννη από την μεγαλύτερη στον κόσμο επιστημονική εταιρεία Facebook Twitter
0

Ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Κέντρου Ερευνών 'Αντερσον για τον Καρκίνο, επελέγη από την Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) να γίνει εταίρος της, σε αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς του στην κλινική έρευνα στο πεδίο της μυκητολογίας.


Η εκλογή ενός επιστήμονα ως εταίρου (fellow) της AAAS από τα ήδη υπάρχοντα μέλη της αποτελεί μια παράδοση που ξεκίνησε από την ίδρυσή της το 1874 και αποτελεί σημαντική τιμή για τον επιστημονικό κόσμο στις ΗΠΑ. Η AAAS είναι σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο επιστημονική εταιρεία και, μεταξύ άλλων, εκδίδει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science".


Ο Δ. Κοντογιάννης έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό έργο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά των μυκήτων και νέων μεθόδων διάγνωσης των λοιμώξεων εξαιτίας των εν λόγω παθογόνων μικροοργανισμών.


Αποφοίτησε τo 1987 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στο Ιατρικό Κολλέγιο Baylor του Πανεπιστημίου του Τέξας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στο Βιοϊατρικό Ινστιτούτο Whitehead.


Θεωρείται ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο στις μυκητιάσεις και ένας από τους δύο σημαντικότερους μυκητολόγους ερευνητές παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 500 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πολλές βραβεύσεις. Η επίσημη εισδοχή του στην AAAS θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή το Φεβρουάριο του 2018.



Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM