Μπάιντεν: Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα ενώνει και δεν θα διχάζει- Είναι η ώρα να γιατρέψουμε την Αμερική

Μπάιντεν: Θα είμαι ένας πρόεδρος που θα ενώνει και δεν θα διχάζει- Είναι η ώρα να γιατρέψουμε την Αμερική Facebook Twitter
GETTY
0

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, καλώντας τους Αμερικανούς να ενωθούν.

«Ο λαός αυτού του έθνους μίλησε. Μας έδωσαν μια πειστική νίκη. Μια ξεκάθαρη νίκη», είπε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του στη γενέτειρά του, το Ουέλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι ένας πρόεδρος που επιδιώκει όχι να διχάσει, αλλά να ενώσει», τόνισε ο Μπάιντεν, που θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μία τεταμένη εποχή για τη χώρα. «Ας αρχίσει το τέλος αυτή της δυσάρεστης εποχής της δαιμονοποίησης στην Αμερική, εδώ και τώρα», συνέχισε.

«Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη στη σκληρή ρητορική. Να δούμε ξανά ο ένας τον άλλον. Να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά», συμπλήρωσε ο Δημοκρατικός.

«Για προοδεύσουμε, πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας ως εχθρούς. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί. Η Βίβλος μας λέει ότι για όλα υπάρχει μια εποχή: μια εποχή για να χτίσεις, να σπείρεις, να θερίσεις. Και μια εποχή για να γιατρέψεις. Αυτή είναι η στιγμή για να γιατρέψουμε την Αμερική».

 

Απευθυνόμενος σε όσους τον υποστήριξαν, δήλωσε υπερήφανος για «τον συνασπισμό που συγκροτήσαμε, τον ευρύτερο και πιο ποικιλόμορφο στην ιστορία. Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι. Προοδευτικοί, μετριοπαθείς και συντηρητικοί. Νέοι και ηλικιωμένοι. Αστοί και από αγροτικές περιοχές. Ομοφυλόφιλοι, στρέιτ, transgender. Λευκοί. Λατίνοι. Ασιάτες. Γηγενείς Αμερικανοί. Και ιδιαίτερα για εκείνες τις στιγμές που αυτή η καμπάνια ήταν στα πιο χαμηλά της, η αφροαμερικανική κοινότητα όρθωσε ξανά ανάστημα για εμένα. Πάντα με προσέχουν και εγώ θα κάνω το ίδιο».

«Έκανα εκστρατεία για να αποκαταστήσω την ψυχή της Αμερικής, να ανοικοδομήσω τη ραχοκοκαλιά αυτού του έθνους, τη μεσαία τάξη και να γίνει η Αμερική ξανά σεβαστή σε όλο τον κόσμο», είπε ακόμη ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Τask force για τον κορωνοϊό

Σε όλη την ομιλία του Μπάιντεν ακούγονταν κορναρίσματα και επευφημίες. Ο εκλεγμένος πρόεδρος ανακοίνωσε μία νέα task force, που θα σχεδιάσει τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. «Τη Δευτέρα θα ανακοινώσω μία ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών, που θα είναι σύμβουλοι της μεταβατικής περιόδου, για να βοηθήσουν να μετατρέψουν το πλάνο μας για τον κορωνοϊό σε σχέδιο δράσης που θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου 2021», είπε, αναφερόμενος στην ημερομηνία που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Το σχέδιο αυτό, είπε ο Μπάιντεν, θα είναι οικοδομημένο πάνω στα θεμέλια της επιστήμης. «Θα κάνω τα πάντα για να αναστρέψω αυτή την πανδημία», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, ο Δημοκρατικός απευθύνθηκε και σε εκείνους που ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας απόψε. Έχω χάσει και εγώ ο ίδιος κάποιες εκλογές. Αλλά τώρα, ας δώσουμε ο ένας στον άλλον μια ευκαιρία», είπε.

Η βραδιά με τις πρώτες ομιλίες του εκλεγμένου προέδρου και της εκλεγμένης αντιπροέδρου, Καμάλα Χάρις, ολοκληρώθηκε με τις οικογένειες και των δύο επί σκηνής, ενώ ακολούθησε σόου με πυροτεχνήματα. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM