4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2016

4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2016 Facebook Twitter
EPA/YARA NARDI / ITALIAN RED CROSS
0

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι 4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου, διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Στο σύνολο του 2015, οι θάνατοι είχαν ανέλθει σε 3.777.


«Το ποσοστό θνησιμότητας μέχρι στιγμής το 2016 ξεπερνά αυτό του 2015. Φέτος, έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης για κάθε 73 μετανάστες που έφθασαν με ασφάλεια», ανέφερε ο ΔΟΜ σε ανακοίνωση. «Το 2015, το ποσοστό ήταν ένας θάνατος για κάθε 267 επιτυχημένα περάσματα», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι θάνατοι (4.403) καταγράφηκαν στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου, που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία. Άλλοι 429 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ οι υπόλοιποι πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο και τα περάσματα της δυτικής Αφρικής.


Ενώ ο αριθμός των θανάτων φέτος είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι, οι αφίξεις είναι πολύ λιγότερες. Συνολικά 358.156 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης από τις αρχές Ιανουαρίου, συγκριτικά με πάνω από 1 εκατομμύριο αφίξεις που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM