Ακραίος καύσωνας στη Βραζιλία: Στους 58,5 °C η αισθητή θερμοκρασία

Kαύσωνας στη Βραζιλία με τον υδράργυρο να αγγίζει επίπεδα - ρεκόρ των 58,5° Κελσίου Facebook Twitter
Φωτ. : Twitter
0

Ακραίος καύσωνας «σαρώνει» τις τελευταίες ημέρες τη Βραζιλία, με την αισθητή θερμοκρασία να φτάνει τους 58,5 °C.

Μεγάλο μέρος της Βραζιλίας δοκιμάζεται, με το εθνικό ινστιτούτο μετεωρολογίας (INMET) να θέτει 15 πολιτείες, στο νοτιοανατολικό, στο κεντροδυτικό και στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και την πρωτεύουσα, Μπραζίλια, σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού.

Η Βραζιλία, λόγω του Ελ Νίνιο, είναι εδώ και μήνες αντιμέτωπη με ακραία φαινόμενα, όπως η ξηρασία που πλήττει τον Αμαζόνιο και παραποτάμους του από τη μια, ενώ από την άλλη καταγράφονται σφοδρές βροχοπτώσεις και κυκλώνες στον νότο.

Το σύστημα Alerta Rio κατέγραψε την υψηλότερη αισθητή θερμοκρασία των 58,5 °C, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, που ήταν οι 58 °C, τον Φεβρουάριο.

Με το θερμόμετρο να δείχνει 37,3 °C, η Μπραζίλια κατέγραψε την πιο υψηλή θερμοκρασία στα χρονικά, ενώ το Σάο Πάολο, τη δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, φτάνοντας τους 37,7 °C.

Αυτό το ακραίο κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες τουλάχιστον 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή,  αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της INMET.

Ωστόσο ο καύσωνας οδηγεί σε νέα ρεκόρ κατανάλωσης ενέργειας, μιας και έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 100.000 μεγαβάτ τη Δευτέρα, ενώ χθες σημείωσε νέο ρεκόρ, 101.400 μεγαβάτ, κατά τον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM