Ανοιχτός αλλά υπό όρους στο να αλλάξει το όνομα "Μακεδονία" ο σκοπιανός Πρωθυπουργός

Ανοιχτός αλλά υπό όρους στο να αλλάξει το όνομα "Μακεδονία" ο σκοπιανός Πρωθυπουργός Facebook Twitter
3

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της χώρας του, που εδώ και χρόνια αποτελεί κόκκινο πανί για την Ελλάδα.

Ο Γκρουέφσκι δήλωσε πως είναι πρόθυμος να ξανανοίξει το διάλογο με την Ελλάδα- δεδομένου όμως πως οποιαδήποτε αλλαγή στην ονομασία της ΠΓΔΜ θα επέλθει κατόπιν δημοψηφίσματος στους πολίτες. 

"Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε, να ανοίξουμε το διάλογο και να βρούμε κάποια λύση" δήλωσε ο Γκρουέφσκι στον Guardian. "Θα θέλαμε το δυνατόν συντομότερο να ανοίξουμε διάλογο με την Ελλάδα για να βρούμε λύση και αν βρούμε λύση πρέπει να πάμε στους πολίτες και να κάνουμε δημοψήφισμα" σημείωσε. "Μέσω του διαλόγου πρέπει να βρούμε λύση και μετά από αυτό να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι σωστό ή δεν είναι;" κατέληξε. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θα κανουν διαγωνισμο για την ευρεση νεου ονοματος και σημαιας. Ακουσα οτι το επαθλο δεν θα ειναι μονο χρηματικο αλλα θα συμπεριλαμβανει γνωριμια με τον πρωθυπουργο και διανυκτερευση σε ξενοδοχειο πεντε αστερων στα Σκοπια. Εγω θα τους προτεινω για ονομα το "Σλαβεδονια" και για σημαια το εθνικο ψαρι, την πεστροφα.
Οοοοοχι φιλαράκι, τώρα λέω να περιμένουμε τις εκλογές τον Απρίλιο. Που ξέρεις μπορεί και να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός αλλά η αντιπολίτευση που έχει αποδεχθεί αλλαγή ονομασίας χωρίς τσου και μου. Για πρώτη φορά.
Καλά εντάξει, αν περιμένουμε το δημοψήφισμα για να δούμε χαιρι...Το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα με μια ελληνική ιστορία και είναι αδιαπραγματευτο, τέλος.