Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στο Ιράν για την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στο Ιράν - Βήματα προς το διμερές εμπόριο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας βρέθηκε στο Ιράν προκειμένου να συζητήσει την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναανί, βορειοκορεατική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε μια ιρανική εξαγωγική έκθεση στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα και συζήτησε το διμερές εμπόριο με αξιωματούχους της ιρανικής κυβέρνησης αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. 

Όσον αφορά στις φήμες που θέλουν τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε προγράμματα στρατιωτικού εξοπλισμού, αυτές φαίνεται να μένουν ανεπιβεβαίωτες. 

Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν φέρονται επί μακρόν να συνεργάζονται σε προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων, ανταλλάσσοντας πιθανόν τεχνική εμπειρογνωσία και εξαρτήματα για τη βιομηχανία τους. Ο Καναανί στην ανακοίνωσή του που έγινε την Δευτέρα, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας πως ορισμένα ΜΜΕ επιδίωξαν να κάνουν «προκατειλημμένες εικασίες δημοσιεύοντας αναληθείς και αβάσιμες ειδήσεις». 

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες βορειοκορεατική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό της κυβέρνησης αρμόδιο για το διεθνές εμπόριο πραγματοποιούσε σπάνια επίσκεψη στο Ιράν. 

Το Ιράν έχει προμηθεύσει έναν μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ανέφερε το Reuters τον Φεβρουάριο. Η Βόρεια Κορέα φέρεται επίσης να προμηθεύει τη Ρωσία με πυραύλους και οβίδες πυροβολικού, αν και οι δύο χώρες έχουν αρνηθεί τον ισχυρισμό. 

Η Τεχεράνη φιλοξενεί την έκτη έκθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Export Potential Exhibition από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM