Απόπειρα εμπρησμού στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν

Απόπειρα εμπρησμού στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν Facebook Twitter
0

Απόπειρα εμπρησμού, που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, σημειώθηκε στο κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι, όπως δήλωσαν τοπικές πηγές.


Οι πυροσβέστες έθεσαν «γρήγορα υπό έλεγχο» την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο του κτιρίου και «κατέστρεψε μια πόρτα και ένα χαλάκι», δήλωσε εκπρόσωπός τους.


Στους ορόφους του κτιρίου, που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στεγάζεται το αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.


Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι «φυσική, είναι πιθανόν εγκληματικής προέλευσης», διευκρίνισε αστυνομική πηγή, η οποία πρόσθεσε πως μια επιγραφή "FN vs KLX" εντοπίστηκε σε τοίχο σε κοντινή απόσταση.


«Υποθέτω πως πρόκειται εν προκειμένω για μια ενέργεια πιθανόν ενός ακροαριστερού γκρουπούσκουλου. Αυτά τα γκρουπούσκουλα αισθάνονται πλήρη ατιμωρησία εδώ και μήνες. Είναι εκείνοι που κατέστρεψαν καταστήματα, έκαψαν αυτοκίνητα σε διαδηλώσεις, που επιτίθενται στην αστυνομία», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.


Ο υπουργός Εσωτερικών Ματιά Φεκί έκανε λόγο στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL για «απαράδεκτες πράξεις». «Η δημοκρατική δημόσια συζήτηση διεξάγεται στις κάλπες, είναι εκεί που ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Είμαστε σε επαφή με την ομάδα της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και θα δούμε αν υπάρχει χώρος, αν είναι απαραίτητο (...), να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς ασφαλείας», δήλωσε ο Φεκί.


Μια ομάδα που αποκαλείται «Μάχη κατά της ξενοφοβίας» επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο για να αναλάβει την ευθύνη για αυτή την ενέργεια, την οποία πραγματοποίησε, όπως ανέφερε, «με βόμβες Μολότοφ». Ο καλών είπε επίσης πως πραγματοποίησε παρόμοια επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας της ακροδεξιάς Présent. «Αυτό θα συνεχιστεί όλες τις ημέρες έως τις εκλογές», πρόσθεσε.


«Ένας αστυνομικός ήρθε σήμερα το πρωί» για να ελέγξει τους χώρους της εφημερίδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καρολίν Παρμαντιέ, δημοσιογράφος της Présent, σύμφωνα με την οποία «δεν υπήρξε απόπειρα εμπρησμού».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM