Απόπειρα εμπρησμού στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν

Απόπειρα εμπρησμού στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν Facebook Twitter
0

Απόπειρα εμπρησμού, που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, σημειώθηκε στο κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι, όπως δήλωσαν τοπικές πηγές.


Οι πυροσβέστες έθεσαν «γρήγορα υπό έλεγχο» την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο του κτιρίου και «κατέστρεψε μια πόρτα και ένα χαλάκι», δήλωσε εκπρόσωπός τους.


Στους ορόφους του κτιρίου, που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στεγάζεται το αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου.


Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι «φυσική, είναι πιθανόν εγκληματικής προέλευσης», διευκρίνισε αστυνομική πηγή, η οποία πρόσθεσε πως μια επιγραφή "FN vs KLX" εντοπίστηκε σε τοίχο σε κοντινή απόσταση.


«Υποθέτω πως πρόκειται εν προκειμένω για μια ενέργεια πιθανόν ενός ακροαριστερού γκρουπούσκουλου. Αυτά τα γκρουπούσκουλα αισθάνονται πλήρη ατιμωρησία εδώ και μήνες. Είναι εκείνοι που κατέστρεψαν καταστήματα, έκαψαν αυτοκίνητα σε διαδηλώσεις, που επιτίθενται στην αστυνομία», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.


Ο υπουργός Εσωτερικών Ματιά Φεκί έκανε λόγο στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL για «απαράδεκτες πράξεις». «Η δημοκρατική δημόσια συζήτηση διεξάγεται στις κάλπες, είναι εκεί που ο καθένας πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Είμαστε σε επαφή με την ομάδα της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και θα δούμε αν υπάρχει χώρος, αν είναι απαραίτητο (...), να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς ασφαλείας», δήλωσε ο Φεκί.


Μια ομάδα που αποκαλείται «Μάχη κατά της ξενοφοβίας» επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο για να αναλάβει την ευθύνη για αυτή την ενέργεια, την οποία πραγματοποίησε, όπως ανέφερε, «με βόμβες Μολότοφ». Ο καλών είπε επίσης πως πραγματοποίησε παρόμοια επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας της ακροδεξιάς Présent. «Αυτό θα συνεχιστεί όλες τις ημέρες έως τις εκλογές», πρόσθεσε.


«Ένας αστυνομικός ήρθε σήμερα το πρωί» για να ελέγξει τους χώρους της εφημερίδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καρολίν Παρμαντιέ, δημοσιογράφος της Présent, σύμφωνα με την οποία «δεν υπήρξε απόπειρα εμπρησμού».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κόλαση θα πέσει επάνω σας» - Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά τους Χούτι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά

Διεθνή / «Η κόλαση θα πέσει επάνω σας» - Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά τους Χούτι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά

«Η επίθεση κατά των αμερικανικών πλοίων δεν θα γίνει ανεκτή» επισημαίνει ενώ παράλληλα καλεί το Ιράν να διακόψει την υποστήριξη προς τους «τρομοκράτες Χούτι»
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν χρησιμοποιεί drones και AI για να επιβάλει τη χιτζάμπ

Διεθνή / Ιράν: Οι αρχές χρησιμοποιούν drones και κάμερες ασφαλείας για να επιβάλουν τη χιτζάμπ

Οι κάμερες ασφαλείας σε μεγάλους δρόμους χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση ακάλυπτων γυναικών, ενώ έχει κυκλοφορήσει και εφαρμογή όπου οι πολίτες καταγγέλλουν γυναίκες χωρίς χιτζάμπ
LIFO NEWSROOM
Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε αμερικανική «εισβολή» στην επικράτειά του με πρόσχημα τον αγώνα εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, προειδοποίησε η πρόεδρος Σέινμπαουμ
LIFO NEWSROOM