Αστυνομικός ζήτησε από γυναίκα που τον κατήγγειλε να σβήσει υλικό από το κινητό της

Αστυνομικός ζήτησε από γυναίκα που τον κατήγγειλε να σβήσει υλικό από το κινητό της Facebook Twitter
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει υπέρ του τις νέες κατηγορίες κατά του ντετέκτιβ της αστυνομίας
0

Ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που εργάστηκε στην έρευνα που αφορά τις κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις, κατηγορείται πως προέτρεψε μια από τις γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες να σβήσει υλικό από το κινητό της πριν το παραδώσει στις αστυνομικές αρχές. 

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατηγορήθηκε επίσης πρόσφατα πως καθοδηγούμε μια μάρτυρα στην ίδια υπόθεση, κάτι που οδήγησε στην απομάκρυνση του από την έρευνα. 

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν περιέγραψε με λεπτομέρειες τη συμπεριφορά του αστυνομικού σε γράμμα προς τον δικηγόρου του Γουάινστιν, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Οι νέες κατηγορίες κατά του ντετέκτιβ Νίκολας Ντιγκαούντιο αφορούν την υπόθεση μιας γυναίκας που ισχυρίζεται πως ο Γουάινστιν τη βίασε σε ξενοδοχείο του Μανχάταν το 2013.

Στο γράμμα η βοηθός εισαγγελέα αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αρχές ζήτησαν από τη γυναίκα να τους παραδώσει οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιούσε την εποχή που είχε επαφές με τον Γουάινστιν. 

Η γυναίκα εμφανίστηκε πρόθυμη να το κάνει, όμως ανησυχούσε πως το περιεχόμενο των κινητών είχε «εκτός από επικοινωνίες με τον κατηγορούμενο και δεδομένα που αυτή θεωρούσε προσωπικά».

Ρώτησε τον ντετέκτιβ ΝτιΓκαούντιο τι να κάνει. Αυτός τη συμβούλεψε να σβήσει οτιδήποτε δεν ήθελε να δει κάποιος άλλος, πριν παραδώσει το κινητό. «Απλά δε θα το πούμε στην εισαγγελέα» φέρεται να είπε ο ΝτιΓκαούντιο. 


Η εισαγγελέας ανέφερε πως η γυναίκα δεν έσβησε καμία από τις πληροφορίες, άλλα ζήτησε και τη συμβουλή ενός δικηγόρου. Τελικά τα κινητά παραδόθηκαν «χωρίς να σβηστεί οτιδήποτε», ανακοίνωσε η εισαγγελέας.

Ο δικηγόρος της γυναίκες ενημέρωσε την εισαγγελία για τη συμπεριφορά του ντετέκτιβ στις 10 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Χάρβεϊ Γουάινστιν η νέα κατηγορία κατά του ΝτιΓκαούντιο «απαξιώνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία αυτού του ήδη γεμάτου προκατάληψη κατηγορητηρίου κατά του κ. Γουάινσταιν»

Ο ΝτιΓκαούντιο απομακρύνθηκε από την υπόθεση Γουάινστιν την προηγούμενη εβδομάδα.

Προέκυψαν στοιχεία πως ζήτησε από μία άλλη γυναίκα που έχει κατηγορήσει τον Γουάινστιν να μην αποκαλύψει τις αμφιβολίες που είχε για το αν μια άλλη κατηγορία για βιασμό που αντιμετωπίζει ο κινηματογραφικός παραγωγός, αφορούσε στην πραγματικότητα συναινετικό σεξ. 

Αυτή η αποκάλυψη οδήγησε τις εισαγγελικές αρχές να αποσύρουν την κατηγορία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM