Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο

Βέλγιο: Λήξη συναγερμού για παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πλοίο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το πλοίο «MSC Bha-vya V» με σημαία Λιβερίας συνεχίζει την διαδρομή του προς την Αμβέρσα καθώς η προειδοποίηση για εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που ήταν το πλοίο, δεν ήταν αξιόπιστη, ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές.

Η βελγική αστυνομία είχε λάβει ανήμερα των Χριστούγεννων κλήση για ένα αυτοκίνητο από την Τουρκία, στο πλοίο «MSC Bha-vya V», που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά. Το πλοίο είχε αγκυροβολήσει στην Βόρεια Θάλασσα, κοντά στο Άλκμααρ στην Ολλανδία και δεν είχε άδεια να συνεχίσει προς την Αμβέρσα.  Εν τέλει, μπόρεσε να συνεχίσει τη διαδρομή του, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η ομοσπονδιακή υπηρεσία του Βελγίου για τις μεταφορές και την κινητικότητα.  

«Μετά από εξέταση του φορτίου του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την ανάλυση του Συντονιστικού Οργάνου για Ανάλυση Απειλών (OCAM), ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ναυτιλιακής Ασφάλειας (ANSM) αποφάσισε ότι «η ειδοποίηση δεν ήταν αξιόπιστη και δεν υπήρχαν επαρκείς λόγοι για την απαγόρευση το πλοίο από την πρόσβαση στο λιμάνι», πρόσθεσε το ομοσπονδιακή υπηρεσία κινητικότητας και μεταφορών. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι  η κατάσταση  παρακολουθείται στενά.

Το πλοίο αναχώρησε από την Τουρκία στις 9 Δεκεμβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου επρόκειτο να φτάσει σήμερα το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Het Nieuwsblad» ήταν ελλιμενισμένο στο Αμβούργο, στη Χάβρη στη Γαλλία και στο Σίνες στην Πορτογαλία.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι, με προειδοποίηση για βόμβα σε πλοίο υπό σημαία Σενεγάλης, στο οποίο εν συνεχεία βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, η δε απειλή αποδείχθηκε μέρος διαμάχης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blue Origin: Επιβιβάστηκε κι ετοιμάζεται για εκτόξευση η γυναικεία αποστολή με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ

Διεθνή / Live εικόνα: Εκτοξεύθηκε η γυναικεία αποστολή της Blue Origin με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ

Εκτοξεύθηκε η γυναικεία αποστολή της Blue Origin με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ - Επέστρεψε με ασφάλεια στις 16:42 - Τι τους είπε ο Τζεφ Μπέζος δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Η ναυτική δύναμη της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περίπου 400 περιπολικά σκάφη και 70 υποβρύχια, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) από το 2021
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος ήρωας γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Η ρωσική επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «φρικτό» το χτύπημα στο Σούμι, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη
LIFO NEWSROOM