Βερολίνο: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Βερολίνο: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις Facebook Twitter
2

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης όσον αφορά τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει, τόνισε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, στον απόηχο των δηλώσεων ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Ο Γκάουκ είχε δηλώσει στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung πως η Γερμανία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει απέναντι στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το σωστό για μια χώρα που έχει επίγνωση της ιστορίας της, όπως η Γερμανία, είναι να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για καταβολή επανορθώσεων.

Απαντώντας σήμερα σε σχετικές ερωτήσεις, ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα έχει κλείσει οριστικά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ευθύνη της για τα θύματα του Εθνικοσοσιαλισμού. Ειδικά αυτές τις μέρες, της 70ής επετείου από το τέλος του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Γερμανία παίρνει σοβαρά αυτή την ευθύνη. Σε αυτό το πνεύμα θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα».

Επισήμανε ότι οι αδικίες δεν μπορούν να ακυρωθούν, «αλλά 70 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και 35 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, θέλουμε να κοιτάζουμε απο κοινού το μέλλον (...) αλλά δεν θέλουμε να ξεχάσουμε το παρελθόν».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM
«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM