ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Βρετανία: Του έδωσαν προτεραιότητα για το εμβόλιο, επειδή στο σύστημα το ύψος του ήταν 6,2 εκατοστά

Βρετανία: Του έδωσαν προτεραιότητα για το εμβόλιο, επειδή στο σύστημα το ύψος του ήταν 6,2 εκατοστά Facebook Twitter
0

Ένας υγιής 32χρονος στη Βρετανία εξεπλάγη όταν ενημερώθηκε ότι είναι σε σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Αυτό που δεν ήξερε ήταν πως για το NHS, είχε ύψος... 6,2 εκατοστά.

Ο Λίαμ Θορπ παραξενεύτηκε όταν ενημερώθηκε πως είναι στην ομάδα προτεραιότητας 6 για τον εμβολιασμό. Έτσι, τηλεφώνησε στον γιατρό του για να δει μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Σίγουρα δεν περίμενε την απάντηση που άκουσε.

Όπως αποδείχθηκε σύμφωνα με τα αρχεία του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) ο Θορπ έχει ύψος 6,2 εκατοστά και όχι 1,88 μέτρα. Αυτό, σε συνδυασμό με το βάρος του, σήμαινε πως ο δείκτης μάζας σώματός του είναι 28.000.

Δηλαδή, ο ΔΜΣ του ήταν 1.000 φορές πάνω από τον μέσο όρο στη Βρετανία, ενώ σύμφωνα με το NHS τα άτομα που έχουν δείκτη μάζας σώματος 30-39,9 είναι παχύσαρκα.

«Έχω πάρει μερικά κιλά στο lockdown, αλλά αιφνιδιάστηκα που έφτασα σε στάδιο κλινικής, παθολογικής παχυσαρκίας», σχολίασε ο ίδιος, με χιούμορ, ενώ αναρωτήθηκε πώς κανείς δεν ανησυχούσε γιατί ένας «άνδρας με τόσο αξιοσημείωτες διαστάσεις κυκλοφορούσε στο Λίβερπουλ». Πάντως, η μητέρα του δεν εξεπλάγη, συμπλήρωσε. «Είπε πως είχε παρατηρήσει ότι πήρα μερικά κιλά και ότι πιθανότατα αυτό ήταν το καμπανάκι που χρειαζόμουν».

Ο Θορπ, πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Liverpool Echo, δήλωσε ότι αισθάνθηκε άβολα επειδή ξέρει «πόσοι πολλοί άνθρωποι θα έπρεπε να είναι στη σειρά πριν από εμένα» για το εμβόλιο. Παράλληλα κάλεσε άλλους πολίτες που πιστεύουν ότι έχει γίνει ανάλογο λάθος στην περίπτωσή τους, να το ελέγξουν επικοινωνώντας με τον γιατρό τους.

Από την πλευρά της, η επιτροπή προμηθειών του NHS στο Λίβερπουλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Θορπ γιατί το έλεγξε όταν ενημερώθηκε ότι μπορεί να εμβολιαστεί. «Μπορώ να δω την αστεία πλευρά αυτής της ιστορίας, αλλά αναγνωρίζω ότι υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», παραδέχθηκε η δρ. Φιόνα Λέμενς.

«Γίνονται εκατομμύρια ιατρικά ραντεβού κάθε ημέρα και ενώ φροντίζουμε να βεβαιωνόμαστε ότι τα αρχεία είναι ακριβή, περιστασιακά γίνονται λάθη», συμπλήρωσε η ίδια.

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ