ΔΟΜ: Δεύτερη η Ελλάδα στις εθελούσιες επιστροφές μεταναστών το 2016

ΔΟΜ: Δεύτερη η Ελλάδα στις εθελούσιες επιστροφές μεταναστών το 2016 Facebook Twitter
sooc
0

Έκθεση σύμφωνα με την οποία, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, βοήθησε σε παγκόσμιο επίπεδο 98.403 μετανάστες να επιστρέψουν εθελοντικά και να ενσωματωθούν στις χώρες καταγωγής τους το 2016, δημοσίευσε ο ΔΟΜ.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 41% σε σχέση με το 2015, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οπότε 69.540 μετανάστες έλαβαν στήριξη για εθελούσια επιστροφή και επανένταξη στις χώρες καταγωγής τους.

Οι επωφελούμενοι για το 2016 επέστρεψαν από 110 χώρες σε 161 χώρες καταγωγής.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 1/3 των επωφελούμενων ήταν γυναίκες και περίπου το 25% ήταν παιδιά. Από το σύνολο των επωφελουμένων, 1.235 ήταν ασυνόδευτοι ανήλικοι, 995 ήταν ιατρικά περιστατικά και 895 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

Η Γερμανία παραμένει στην κορυφή της λίστας των χωρών με τις περισσότερες εθελούσιες επιστροφές, βοηθώντας 54.000 άτομα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, με 6.153 επωφελούμενους και στην τρίτη η Αυστρία με 4.812. Η Αλβανία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις χώρες υποδοχής εθελούσιων επιστροφών με 17.976 επωφελούμενους, ακολουθεί το Ιράκ με 12.776 και το Αφγανιστάν 7.102.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM