Ελεύθερος ενδέχεται ν' αφεθεί ο Ριμπολόβλιεφ

Ελεύθερος ενδέχεται ν' αφεθεί ο Ριμπολόβλιεφ Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και του Σκορπιού, ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος αύριο 8 Νοεμβρίου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS πηγή προσκείμενη στον επιχειρηματία. 

«Ο Ριμπαλόβλιεφ μπορεί να αφεθεί ελεύθερος εντός 24 ωρών, καθώς η προθεσμία στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωρινής κράτησης τελειώνει αύριο.Το πρώτο εικοσιτετράωρο τελειώνει σήμερα, την απόφαση για την παράταση της κράτησης την παίρνει ο ανακριτής του Μονακό», διευκρίνισε η πηγή.

Μαζί με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλιεφ τέθηκαν υπό κράτηση και πρώην δικαστικοί υπάλληλοι του πριγκιπάτου του Μονακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Monaco-Matin.

«Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η επιχείρηση είναι μεγάλης κλίμακας , επισημαίνει η Monaco-Matin, και προσθέτει ότι «τέθηκαν υπό κράτηση πρώην εκπρόσωποι του δικαστικού μηχανισμού του πριγκιπάτου, μέχρι και υψηλόβαθμοι δικαστικοί». Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας όλοι τους βρίσκονται υπό κράτηση στο Μονακό και τη Νίκαια.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Ριμπολόβλιεφ βρίσκεται υπό κράτηση σε κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του πριγκιπάτου. «Ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στο γραφείο της δικαστικής αστυνομίας του Μονακό. Πρόκειται για νέα ακρόαση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ» επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο δικαστής Εντουάρ Λεβρό που έχει αναλάβει την προανακριτική έρευνα ενδέχεται να ζητήσει την παράταση της κράτησης του Ριμπολόβλιεφ και των άλλων υπόπτων στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης που ερευνάται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2017 από τις εισαγγελικές αρχές του Μονακό. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποια κατηγορία.

Ο Ριμπολόβλιεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική», και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Ριμπαλόβλιεφ σε βάρος του εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, τον οποίο κατηγορούσε ο Ρώσος επιχειρηματίας για απάτη.


Οι αρχές του Μονακό πιστεύουν ότι ο Ριμπαλόβλιεφ έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» στην υπόθεση αυτή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος του και στενοί συνεργάτες του αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM