«Ευρωομόλογα ή βγείτε από την Ευρωζώνη»

«Ευρωομόλογα ή βγείτε από την Ευρωζώνη» Facebook Twitter
0

Να εγκρίνει την έκδοση ευρωομολόγων ή να αποχωρήσει η ίδια από το ευρώ για το καλό της Ευρωζώνης κάλεσε την Γερμανία ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, σε ομιλία του στο Κέντρο Οικονομικών Μελετών της Φραγκφούρτης, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι στην περίπτωση της Κύπρου «το παρατράβηξε» και προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατευθύνεται προς περίοδο ύφεσης.

«Η πρώτη μου προτίμηση θα ήταν τα ευρωομόλογα. Η δεύτερη θα ήταν η αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Αν φύγει, το ευρώ θα υποτιμηθεί και οι χρεωμένες χώρες θα ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Το χρέος τους θα ξαναγίνει αυτομάτως βιώσιμο», δήλωσε ο κ. Σόρος και σημείωσε ότι είναι μεν θέμα του Βερολίνου να αποφασίσει αν θέλει ευρωομόλογα ή όχι, αλλά «δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τις υπερχρεωμένες χώρες να ξεφύγουν από την δυστυχία τους». Εάν η Γερμανία είναι αντίθετη στην έκδοση ευρωομολόγων, συνεχίζει ο γνωστός επενδυτής, ο οποίος είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις του εναντίον της στερλίνας, «θα πρέπει να σκεφτεί η ίδια το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να αφήσει τους άλλους να τα εκδώσουν».

Ο Τζορτζ Σόρος απέδωσε ακόμη τα προβλήματα της Ευρωζώνης στην εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών από την πλευρά της Γερμανίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η διαδήλωση αντιμετώπισε ισχυρούς αστυνομικούς περιορισμούς νωρίς το πρωί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Διεθνή / Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Καθώς οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός καθυστερούν, το Ισραήλ έχει χαράξει μια πορεία σταδιακής αύξησης της πίεσης προς τη Χαμάς μέχρι το σημείο μιας νέας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM