Γαλλία: Ένοχος ο σκηνοθέτης Κριστόφ Ρουζιά για τη σεξουαλική κακοποίηση της Αντέλ Ενέλ όταν ήταν ανήλικη

Γαλλία: Ένοχος ο σκηνοθέτης Κριστόφ Ρουζιά για τη σεξουαλική κακοποίηση της Αντέλ Ενέλ όταν ήταν ανήλικη Facebook Twitter
Κριστόφ Ρουζιά
0

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον σκηνοθέτη Κριστόφ Ρουζιά για τη σεξουαλική κακοποίηση της ηθοποιού Αντέλ Ενέλ όταν εκείνη ήταν ανήλικη, σε μία από τις πρώτες υποθέσεις του κινήματος #MeToo που συγκλόνισαν τον γαλλικό κινηματογράφο.

Ο Ρουζιά, που αρνείται τις κατηγορίες, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή και τα υπόλοιπα υπό κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Επιπλέον, υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση 15.000 ευρώ στην Ενέλ για ψυχική οδύνη και 20.000 ευρώ για την πολυετή ψυχολογική υποστήριξη που έλαβε.

Η δικηγόρος του σκηνοθέτη, Φανί Κολίν, δήλωσε ότι ο πελάτης της επιμένει στην αθωότητά του και προτίθεται να ασκήσει έφεση.

Οι καταγγελίες της Αντέλ Ενέλ

Η 35χρονη σήμερα Αντέλ Ενέλ, γνωστή από τη βραβευμένη ταινία Portrait of a Lady on Fire, αποκάλυψε ότι ο Ρουζιά την κακοποιούσε από τα 12 έως τα 15 της χρόνια, κατά τη διάρκεια και μετά τα γυρίσματα της ταινίας The Devils. Όπως κατέθεσε, ο τότε 36χρονος σκηνοθέτης επισκεπτόταν το σπίτι της, την άγγιζε ανάρμοστα και της χάιδευε το στήθος. Η ίδια ανέφερε ότι οι πράξεις του επηρέασαν τις σχολικές της επιδόσεις και την οδήγησαν σε αυτοκτονικές σκέψεις.

Το 2019, η Ενέλ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την κακοποίηση, κατηγορώντας τον Ρουζιά ότι άσκησε εξουσία πάνω της, την απομόνωσε από την οικογένειά της και την ομάδα παραγωγής και την εξανάγκασε να γυρίσει εξαντλητικές σκηνές με τις οποίες αισθανόταν άβολα.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου για την ανακοίνωση της απόφασης βρέθηκαν πολλές γυναίκες πρωταγωνίστριες του γαλλικού κινηματογράφου, σε ένδειξη υποστήριξης προς την ηθοποιό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blue Origin: Επιβιβάστηκε κι ετοιμάζεται για εκτόξευση η γυναικεία αποστολή με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ

Διεθνή / Live εικόνα: Εκτοξεύθηκε η γυναικεία αποστολή της Blue Origin με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ

Εκτοξεύθηκε η γυναικεία αποστολή της Blue Origin με Κέιτι Πέρι και Λορίν Σάντσεθ - Επέστρεψε με ασφάλεια στις 16:42 - Τι τους είπε ο Τζεφ Μπέζος δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Η ναυτική δύναμη της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περίπου 400 περιπολικά σκάφη και 70 υποβρύχια, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) από το 2021
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος ήρωας γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Η ρωσική επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «φρικτό» το χτύπημα στο Σούμι, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη
LIFO NEWSROOM