«Γαλλία και Ιταλία πρέπει να αλλάξουν την Ευρώπη μαζί»

«Γαλλία και Ιταλία πρέπει να αλλάξουν την Ευρώπη μαζί» Facebook Twitter
1

H Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να αλλάξουν την Ευρώπη μαζί, δήλωσε ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ, αφήνοντας να διαφανεί η συγκρότηση ενός άτυπου «μετώπου», κατά της γερμανικής ηγεμονίας και λογικής.

 «Η Ευρώπη έχει όντως ανάγκη να είναι ζωντανή (...) Οφείλουμε να σεβαστούμε τους ιδρυτικούς πατέρες της Ευρώπης. Οφείλουμε να κάνουμε μαζί την Ευρώπη να είναι ο τόπος της συνάντησης των πολιτών και των λαών», είπε ο Ρέντσι μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η προτεραιότητα τους επόμενους μήνες.

Για μια «άλλη Ευρώπη μίλησε και ο Ολάντ, μιλώντας για τον «πόθο για μια Ευρώπη που να μπορεί να είναι σίγουρη στο οικονομικό επίπεδο», που μοιράζονται Παρίσι και Ρώμη, σημειώνοντας ότι στην Ιταλία βρίσκει πάντα έναν εταίρο «για να πάμε στη λογική αυτής της Ευρώπης της ανάπτυξης».

Εν όψει των ευρωεκλογών ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι δεν πρέπει «να αφήσουμε τους λαϊκιστές να θέσουν την ερώτηση. Η ερώτηση δεν είναι υπέρ ή κατά της Ευρώπης, αλλά ποια Ευρώπη; και στο σημείο αυτό, θα υπάρξει πολιτικός ανταγωνισμός».


Εκτίμησε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η Ευρώπη θα είναι εκεί» αλλά, όπως είπε, «εκείνο που διακυβεύεται είναι ποια Ευρώπη;».  .

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια