Γενοκτονία στη Ρουάντα: Ο Καμπούγκα κέρδισε την έφεση - Θα δικαστεί στην Ολλανδία

Γενοκτονία στη Ρουάντα: Ο Καμπούγκα κέρδισε την έφεση - Θα δικαστεί στην Ολλανδία Facebook Twitter
Ο 85χρονος Φελίσιεν Καμπούγκα είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος για τη γενοκτονία στη Ρουάντα
0

Διεθνές δικαστήριο συμφώνησε να συνεχιστεί η δίκη του Φελίσιεν Καμπούγκα, του νούμερο ένα ύποπτου για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, στην Ολλανδία.

Οι δικηγόροι του 85χρονου Καμπούγκα  είχαν υποστηρίξει ότι η συνέχιση της δίκης του στο δικαστήριο του ΟΗΕ στην Τανζανία θα έθετε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την υγεία του.

Ο Φελίσιεν Καμπούγκα, νούμερο 1 καταζητούμενος για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, συνελήφθη στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο, 26 χρόνια μετά την γενοκτονία.

Ο 84χρονος φυγάς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, ζούσε με ψεύτικο όνομα σε ένα διαμέρισμα στο Asnieres-Sur-Seine, κοντά στο Παρίσι.

Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους υπόπτους που καταζητούνται για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα ενώ εναντίον του υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις 26 ετών από τη διεθνή δικαιοσύνη για εγκλήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994.

Ο γαμπρός του συνελήφθη στη Γερμανία το 2007. Από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1994, συνολικά 500.000 ματσέτες εισήχθησαν στη Ρουάντα, στατιστικά μία για κάθε τρεις ενήλικες Χούτου στη χώρα. Ο Καμπούκα ήταν ένας από τους κύριους εισαγωγείς.

Η γενοκτονία της Ρουάντα στοίχισε τη ζωή σε περίπου 850.000 ανθρώπους, κυρίως της φυλής Τούτσι, από τους ομοεθνείς τους που ανήκαν στη φυλή Χούτου, το 1994.

Ο Καμπούγκα είναι ο πιο νούμερο 1 καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα και έχει επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ έναντι 5,6 εκατ. δολ.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM