Γιγαντιαίο κύμα «χτύπησε» κρουαζιερόπλοιο- Νεκρός ένας επιβάτης, 4 τραυματίες

Γιγαντιαίο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο- Νεκρός ένας επιβάτης, 4 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Vickingcruises
0

Ένα τεράστιο κύμα «χτύπησε» πάνω σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Viking Ocean Cruises στα ανοιχτά της Αργεντινής, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα τέσσερα.

Το ατύχημα με το Viking Polaris κατασκευής 2022, συνέβη την Τετάρτη στα ανοιχτά της Ushuaia, 3.200 χλμ. νότια του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το κύμα έσπασε πολλά γυάλινα πάνελ καθώς το κρουαζιερόπλοιο έπλεε νότια του Ακρωτηρίου Χορν στη μέση μιας καταιγίδας αργά το βράδυ. Χθες οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τις αρχές της Αργεντινής.

«Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένειά του και μεταφέραμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», ανέφερε δήλωση της εταιρείας.

Άλλοι τέσσερις επιβάτες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου, αλλά δεν έφεραν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους,

Η ζημιά στο νέο πλοίο χαρακτηρίστηκε μικρή, αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Το Viking Polaris επέστρεψε στην Ushuaia.

Η αστυνομία της Αργεντινής δήλωσε ότι η έρευνα για το ατύχημα «τακτοποιήθηκε» στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Η εταιρεία από την πλευρά της είπε ότι διερευνά τι συνέβη και συνεργάζεται με επιβάτες και μέλη του πληρώματος για να οργανώσει το ταξίδι της επιστροφής τους.

Με πληροφορίες του AFP/USAToday

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM