Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει «κακά σκυλιά των ΗΠΑ» την Ουκρανία και τη Νότια Κορέα

κιμ Facebook Twitter
0

Νέα φραστική επίθεση κατά της Ουκρανίας και της Νότιας Κορέας εξαπέλυσε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, αποκαλώντας τις δύο χώρες «κακά σκυλιά που εκτρέφουν οι ΗΠΑ».

Στον απόηχο των δημοσιευμάτων πως η Πιονγκγιάνγκ στέλνει στρατεύματα στη Ρωσία για τον πόλεμο με την Ουκρανία, η Κιμ Γιο Γιονγκ- σε δήλωσή της στο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων- προειδοποίησε ότι μια «στρατιωτική πρόκληση εναντίον ενός κράτους πυρηνικών όπλων» θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «φρικτή» και «αδιανόητη» κατάσταση.

Στη συνέχεια, επέκρινε τα «απερίσκεπτα σχόλια» του Κιέβου και της Σεούλ για χώρες που διαθέτουν πυρηνικά, όπως η δική της- όπως επέμεινε- χαρακτηρίζοντας «τρελές» τις ηγεσίες Ουκρανίας και Νότιας Κορέας, που διακινδυνεύουν «την καταστροφή όλων των αποβρασμάτων». «Ουδείς γνωρίζει πώς θα ολοκληρωθούν τα αντίποινα και η εκδίκησή μας», είπε η Κιμ Γιο Τζονγκ.

Η οργισμένη αντίδραση της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχεται μετά τις αναφορές από το Κίεβο και τη Σεούλ ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατιώτες της να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας. Και οι δύο χώρες (σσ. Ουκρανία και Νότια Κορέα) δήλωσαν ότι περίπου 10.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Ρωσία, με κάποιους να υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, να έχουν κινηματογραφήσει τα στρατεύματα σε μια στρατιωτική βάση.

Σημειώνεται πως Πιονγκγιάνγκ και Μόσχα έχουν εντείνει τη στρατιωτική τους συνεργασία από τότε που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψαν μια συνολική συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης τον Ιούνιο.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε τη συμμετοχή της στον πόλεμο χαρακτηρίζοντας τις αναφορές «αβάσιμες φήμες» την Τρίτη ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί με τη Βόρεια Κορέα καθώς η συνεργασία δεν στοχεύει τρίτες χώρες.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εντείνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα, μετά τις αναφορές ότι η Πιονγκγιάνγκ στέλνει στρατεύματα να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο έχει πληροφορίες για την εκπαίδευση δύο μεραρχιών του βορειοκορεατικού στρατού, ενδεχομένως δύναμης περίπου 6.000 ανδρών η καθεμιά.

«Εάν η Βόρεια Κορέα μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο στην Ευρώπη, τότε η πίεση σε αυτό το καθεστώς σίγουρα δεν είναι αρκετή», αναφέρει ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. «Είναι σαφές ότι η Πιονγκγιάνγκ, όπως και η Μόσχα, (...) δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κλιμάκωση της ρωσικής εισβολής πρέπει να σταματήσει.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM
Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Διεθνή / Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Ο Han υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ανόδου της Samsung στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων και ένας από τους πιο επιδραστικούς τεχνολογικούς ηγέτες της τελευταίας τριακονταετίας
THE LIFO TEAM
Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Διεθνή / Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Όπως δήλωσε, μετά τη διεθνή αναγνώριση της ταινίας, η οποία κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στις αρχές Μαρτίου, οι συντελεστές της δέχονται συστηματικές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφ
LIFO NEWSROOM
Διακήρυξη Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ένας από τους παλαιότερους φίλους μας η Ελλάδα

Διεθνή / Διακήρυξη Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια στην Ευρώπη η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το κείμενο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που πραγματοποιείται στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου υπό επευφημίες
LIFO NEWSROOM