Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ρίξει βόμβα υδρογόνου και να κάνει «στάχτη» το Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ρίξει βόμβα υδρογόνου και να κάνει «στάχτη» το Μανχάταν Facebook Twitter
6

Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως εξαπολύσει απειλές κατά της Δύσης, με εκτόξευση πυραύλων, πυρηνικών κεφαλών και βομβών υδρογόνου.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Μανχάταν, με την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ να προειδοποιεί πως θα μπορούσε να το κάνει στάχτη ρίχνοντας στην καρδιά της Νέας Υόρκης μία βόμβα υδρογόνου, με  τη βοήθεια ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Η άμεση δήλωση - άπειλη έγινε μέσω του κρατικού πρακτορείου DPRK Today, το οποίο ισχυρίστηκε ότι η βόμβα υδρογόνου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που είχαν δημιουργήσει οι Σοβιετικοί.

Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν την άποψη πως ο ισχυρός άντρας της ασιατικής υπερδύναμης μάλλον υπερτιμάει τις τεχνολογικές δυνατότητες του καθεστώτος και αμφισβητεί την ικανότητα του να εκτοξεύσει ένα βαλλιστικό πύραυλο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η ολοένα αυξανόμενη, επιθετική ρητορική από τη μεριά της Πιονγιάνγκ μοιάζει να αντανακλά το θυμό του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στη διεθνή κοινότητα εξαιτίας των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, μετά τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές.

«Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση» τόνισε σήμερα το DPRK με την Washington Post να αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του.

«Εάν η βόμβα υδρογόνου τοποθετούνταν σε ένα βαλλιστικό πύραυλο και έπεφτε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όλοι οι κάτοικοι θα σκοτώνονταν αμέσως και η πόλη θα γινόταν στάχτη», σημείωσε το πρακτορείο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM