Η ιστορία της Χαλιμάτ Ταράμοβα: Την έστειλαν για «θεραπεία» από την ομοφυλοφιλία- Τώρα ακτιβιστές φοβούνται για τη ζωή της

Η «κλινική» για «θεραπεία» από την ομοφυλοφιλία, η διά της βίας απομάκρυνση από καταφύγιο γυναικών- Η ιστορία της Χαλιμάτ Ταράμοβα Facebook Twitter
0

Οι γονείς της την έστειλαν για τρεις μήνες σε «κλινική» έξω από τη Μόσχα, για να τη «θεραπεύσουν» επειδή είχε σχέση με άτομο του ίδιου φύλου. Αργότερα, πήγε σε καταφύγιο για γυναίκες, με τη βοήθεια ακτιβιστών, από όπου αστυνομικοί την πήραν διά της βίας. Σήμερα, είναι άγνωστο το πού βρίσκεται η 22χρονη Χαλιμάτ Ταράμοβα, από την Τσετσενία. 

Η ιστοσελίδα Meduza σε νέο, εκτενές, ρεπορτάζ καταγράφει την ιστορία της Χαλιμάτ Ταράμοβα. Στις 11 Αυγούστου το δίκτυο Baza μετέδωσε ότι η Χαλιμάτ Ταράμοβα έκανε άλλη μία προσπάθεια να το σκάσει από την Τσετσενία. Τον Ιούνιο η 22χρονη είχε διαφύγει σε καταφύγιο γυναικών στο Νταγκεστάν, αλλά Τσετσένοι αστυνομικοί τη γύρισαν διά της βίας στην οικογένειά της. 

Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ξέρουν πού βρίσκεται τώρα η Χαλιμάτ Ταράμοβα και κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να είναι νεκρή. Το Meduza πληροφορήθηκε ότι λίγο πριν από την πρώτη της προσπάθεια να το σκάσει από την Τσετσενία, οι γονείς της την είχαν στείλει σε μη εγκεκριμένη «κλινική», στα περίχωρα της Μόσχας, όπου για μήνες «γιατροί» προσπαθούσαν να «θεραπεύσουν» τη νεαρή γυναίκα λόγω της σχέσης που είχε με άτομο του ίδιου φύλου, την Άννα Μανίλοβα. 

«Ονειρευόμασταν το μέλλον»

Η Χαλιμάτ Ταράμοβα είναι παιδί πλούσιας οικογένειας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πατέρας της, Αγιούμπ Ταράμοφ είναι στενός συνεργάτης του ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Το 2016 αποφοίτησε από ιδιωτικό σχολείο του Γκρόζνι και πήγε για να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Μόσχας. 

Σχεδόν αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο, οι γονείς της την πάντρεψαν με τον Ιλίας Ντζαμούλιεφ, διευθυντή του δημοτικού εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων του Γκρόζνι. Το Meduza δεν κατάφερε να βρει αποδείξεις ότι ο γάμος δηλώθηκε επίσημα, ενώ σε όλα τα έγγραφα η Ταράμοβα έχει το πατρικό της επίθετο. 

Το 2021 ο σύζυγός της φέρεται να βρήκε μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο από επικοινωνία της με μία γυναίκα. Επρόκειτο για την Άννα Μανίλοβα, όπως δήλωσε η τελευταία στο Meduza. Οι δύο γυναίκες είχαν γνωριστεί μέσω ομαδικής συνομιλίας στο Telegram ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η Ταράμοβα ζούσε στη Μόσχα. Άρχισαν σχεδόν αμέσως να ανταλλάσσουν απευθείας μηνύματα και κάποιες φορές μιλούσαν στο τηλέφωνο. 

«Ονειρευόμασταν το μέλλον, κάναμε σχέδια μαζί. Ήθελε να είναι ανεξάρτητη, να βρει μια δουλειά, να ζήσει μόνη της», δήλωσε στο Meduza η Μανίλοβα, αναφερόμενη στις συζητήσεις της με την Ταράμοβα. Η Χαλιμάτ, ή Λίμα όπως την αποκαλεί η Μανίλοβα, φέρεται να της είπε ότι δεν αγαπούσε τον σύζυγό της και ότι ήθελε να τον χωρίσει, αλλά δεν μπορούσε εξαιτίας της πίεσης της οικογένειάς της. 

Σύμφωνα με την Μανίλοβα, κάποια στιγμή η Ταράμοβα έμεινε εκτός διαδικτύου για πολύ καιρό. Αργότερα, λέει, έμαθε ότι ο σύζυγος της 22χρονης είχε διαβάσει τα μηνύματά τους, χτύπησε την Ταράμοβα και την έστειλε πίσω στους γονείς της στο Γκρόζνι. Επίσης, άφησε στην Μανίλοβα απειλητικά ηχητικά μηνύματα, χρησιμοποιώντας το κινητό της Ταράμοβα. 

Η «θεραπεία» στην κλινική 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μανίλοβα έμαθε ότι η Ταράμοβα ήταν σε ιδιωτική κλινική στα περίχωρα της Μόσχας, την «Invia Elite». Αποφάσισε να εισαχθεί και η ίδια ως ασθενής, προκειμένου να συναντηθεί από κοντά για πρώτη φορά με την Ταράμοβα. 

Η Άννα Μανίλοβα επικοινώνησε με την κλινική, δηλώνοντας ότι πάσχει από κατάθλιψη. Λέει ότι τη δέχθηκαν ως ασθενή, χωρίς να ζητήσουν έγγραφα και κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί για μία εβδομάδα πλήρωνε 727 δολάρια την ημέρα. 

Η Μανίλοβα δήλωσε στο Meduza ότι η ίδια, η Χαλιμάτ Ταράμοβα και άλλοι ασθενείς της κλινικής έμεναν σε μια αγροικία στο Καρτμάζοβο, ένα χωριό έξω από τη Μόσχα. Συνεργάτης του Meduza ήρθε σε επαφή με την κλινική, υποδυόμενη τη μητέρα που αναζητούσε «θεραπεία» για τη λεσβία κόρη της. Το μέλος του προσωπικού της είπε ότι «αυτού του είδος η διάγνωση» έχει αποκλειστεί πλέον από τη λίστα των «ασθενειών» που «θεραπεύει» η κλινική, η οποία ειδικεύεται σε εθισμούς και ψυχιατρικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, η κλινική κάλεσε τη δυνητική «ασθενή» για μια προκαταρκτική εξέταση, με κόστος 135 δολάρια. 

Σύμφωνα με την Άννα Μανίλοβα, οι ασθενείς της κλινικής ήταν κατά κύριο λόγο άνθρωποι που έδιναν μάχη με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Αλλά, λέει, συνάντησε και έναν νεαρό άνδρα από τις ΗΠΑ, ο οποίος μιλούσε ρωσικά, που δεν έκανε «θεραπεία» μόνο για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά αλλά και για την ομοφυλοφιλία. 

Οι ασθενείς ήταν περιορισμένοι στην αγροικία, γύρω από την οποία υπήρχε φράχτης και τους επέτρεπαν να κάνουν τηλεφωνήματα μόνο υπό την επίβλεψη προσωπικού. «Πήραν τα τηλέφωνα όλων και σε όλους τους νέους ασθενείς είπαν αρκετές φορές ότι υπάρχει μια Τσετσένα, που την λένε Λίμα, στην οποία σε καμία περίπτωση δεν θα δινόταν τηλέφωνο», είπε η Μανίλοβα στο Meduza. «Από την πρώτη ημέρα άρχισαν να μου χορηγούν κάποιου είδους ισχυρά φάρμακα, το όνομα των οποίων δεν μου είπαν». 

Σύμφωνα με την Μανίλοβα και στην Ταράμοβα έδιναν «μυστηριώδη» φάρμακα, ενώ είχε ορό. Όμως, τις δύο γυναίκες έβλεπαν κυρίως ψυχολόγοι. 

Η Μανίλοβα κατάφερε να περάσει κρυφά ένα κινητό τηλέφωνο στην αγροικία. Αργότερα δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες στο Instagram, τις οποίες έβγαλε στο δωμάτιο της Ταράμοβα. Λέει πως το προσωπικό κατάλαβε σχεδόν αμέσως τη σχέση τους, καθώς προσπαθούσαν να περνούν μαζί σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους. 

Έπειτα από μία εβδομάδα η Μανίλοβα έφυγε από την κλινική, αλλά κατάφερε να πάρει η Ταράμοβα άλλο κινητό, μέσω φίλου. «Η Λίμα δεν έχει καμία διαταραχή, δεν υπήρχε διάγνωση. Για να το πω ευθέως, τη θεραπεύουν από εμένα», δήλωσε. 

Η Ταράμοβα προσπάθησε να προσποιηθεί ότι «βελτιώνεται». Όμως, έπειτα από περίπου 1,5 μήνα «θεραπείας» ξαφνικά άρχισε να επιδεινώνεται η ακοή της. Σταμάτησαν προσωρινά τη φαρμακευτική αγωγή και την πήγαν σε άλλη κλινική για μαγνητική τομογραφία. Η ακοή της επανήλθε αργότερα, μόνο μερικώς. 

Συνολικά, η Χαλιμάτ Ταράμοβα πέρασε σχεδόν τρεις μήνες στην ιδιωτική κλινική. Ο πατέρας της, σύμφωνα με την Μανίλοβα, της είπε «Θα κάνεις θεραπεία στην κλινική μέχρι να ξεχάσεις τις όποιες “Άννες”». Στο τέλος, λέει η Μανίλοβα, οι γονείς της Ταράμοβα κατάλαβαν ότι οι γιατροί απλά τους έπαιρναν χρήματα και αποφάσισαν να πάει πίσω στο Γκρόζνι η κόρη τους. 

«Μια μέρα θα με σκοτώσουν» 

Πίσω στην Τσετσενία, οι γονείς της Χαλιμάτ Ταράμοβα αποφάσισαν να δοκιμάσουν μία άλλη «θεραπεία» για την κόρη τους, τη «θρησκευτική». Η Άννα Μανίλοβα ρώτησε την Ταράμοβα αν οι γονείς της θα την ανάγκαζαν να υποβληθεί σε κάποιου είδους «εξορκισμό». «Όχι, δεν είναι τέτοιοι», της απάντησε. «Αλλά τελικά ήταν. Της διάβαζαν το Κοράνι και την έπνιγαν γονατίζοντας πάνω της», λέει η Μανίλοβα. 

Έπειτα από αυτό το «τελετουργικό» ενεπλάκη η αστυνομία. Η Χαλιμάτ είπε στην Άννα ότι η αστυνομία κάλεσε τον πατέρα της, του έδειξαν τα μηνύματα των δύο γυναικών και αφαίρεσαν το διαβατήριο της ίδιας και του Αγιούμπ Ταράμοφ. Επίσης, η Χαλιμάτ είπε στην Άννα ότι την ανάγκασαν να υπογράψει έγγραφο το οποίο της απαγόρευε να φύγει από την Τσετσενία για τους επόμενους 6 μήνες. 

Το Ρωσικό δίκτυο ΛΟΑΤΚΙ και τη Novaya Gazeta έχουν περιγράψει μια παρόμοια τακτική ενάντια σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε αυτή την περιοχή της χώρας. Αστυνομικοί συλλαμβάνουν ανθρώπους και τους ανακρίνουν για να αποκτήσουν αποδείξεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Επίσης, αποκτούν προσωπικές πληροφορίες για τα θύματα και τις οικογένειές τους και τα χρησιμοποιούν για να τους ασκούν πιέσεις. Στη συνέχεια, απαγορεύεται από τα θύματα να φύγουν από την περιοχή τους. 

Σε εκείνο το σημείο, η Ταράμοβα στράφηκε για βοήθεια στο Ρωσικό Δίκτυο ΛΟΑΤΚΙ.  Σύμφωνα με τον Νταβίντι Ιστέεφ, συντονιστή του προγράμματος έκτακτης βοήθειας του Δικτύου, η Χαλιμάτ Ταράμοβα επικοινώνησε μαζί τους στις 28 Μαΐου του 2021. Μετά τη διά της βίας επιστροφή της στην Τσετσενία, η οργάνωση δημοσίευσε το τηλεφώνημα που είχε κάνει εκείνη στη γραμμή βοήθειας. «Φοβάμαι ότι μία ημέρα θα με σκοτώσουν. Είμαι πολύ φοβισμένη», ανέφερε σε αυτό. 

Στις 6 Ιουνίου, η 22χρονη δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο, που έκανε έκκληση στις τσετσενικές αρχές να μην την αναζητήσουν. «Εγώ, η Χαλιμάτ Αγιούμποβνα Ταράμοβα, με τη θέλησή μου έφυγα από το σπίτι μου για να ξεφύγω από τους τακτικούς ξυλοδαρμούς και τις απειλές. Σας παρακαλώ, μην με βάλετε στη λίστα αναζητούμενων και μην αποκαλύψετε πληροφορίες για το πού βρίσκομαι, καθώς αυτές οι ενέργειες θα αποτελέσουν απειλή για τη ζωή μου», έλεγε σε εκείνο το βίντεο σύμφωνα με τον Guardian. 




Η απόδραση και η διά της βίας επιστροφή

Στις αρχές Ιουνίου η Μανίλοβα πήγε στο Γκρόζνι. «Είχαμε σχεδιάσει να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τι θα κάνουμε», είπε στο Meduza. Η Ταράμοβα είπε στην οικογένειά της ότι θα πήγαινε σε κομμωτήριο, σκοπεύοντας να συναντηθεί με την Μανίλοβα επιστρέφοντας. Όμως, οι υπάλληλοι του κομμωτηρίου ενημέρωσαν την οικογένεια της 22χρονης όταν έφυγε από εκεί. 

Στο ξενοδοχείο που διέμενε η Μανίλοβα, η Ταράμοβα της έκανε πρόταση γάμου και της έδωσε ένα δαχτυλίδι. Εκείνο το βράδυ οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να το σκάσουν από την Τσετσενία. 

Ακτιβιστές από το Ρωσικό Δίκτυο ΛΟΑΤΚΙ τις βοήθησαν να πάνε σε ένα καταφύγιο γυναικών στη Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 10 Ιουνίου, αστυνομικοί της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν μπήκαν διά της βίας στο καταφύγιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, χτύπησαν ακτιβιστές και πήραν την 22χρονη.

Αυτή η έφοδος πήρε δημοσιότητα, αλλά τρεις ημέρες αργότερα, η Ταράμοβα εμφανίστηκε σε βίντεο στη δημόσια τηλεόραση της Τσετσενίας, σε ρεπορτάζ που περιέγραφε την απόπειρά της να το σκάσει από την περιοχή ως «απαγωγή». 

Χαμογελούσε, αλλά κοιτούσε συνεχώς κάποιον που ήταν πίσω από την κάμερα. Δήλωσε ότι είναι «καλά» και ότι η οικογένειά της την φροντίζει, ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια κακοποίηση. Άφησε να εννοηθεί ότι ήταν πιθανότατα ναρκωμένη γιατί ήταν «σε σύγχυση» και δεν μπορούσε να θυμηθεί πολλά για το ότι πήγε στο Νταγκεστάν. Δίπλα της ήταν ο πατέρας της, Αγιούμπ Ταράμοφ και ο θείος της. 

Η «κλινική» για «θεραπεία» από την ομοφυλοφιλία, η διά της βίας απομάκρυνση από καταφύγιο γυναικών- Η ιστορία της Χαλιμάτ Ταράμοβα Facebook Twitter

Στις 14 Ιουνίου, το Ρωσικό Δίκτυο ΛΟΑΤΚΙ απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητώντας να παρέμβει στην υπόθεση της Χαλιμάτ Ταράμοβα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, δεχόμενο την εμφάνιση της γυναίκας στην τηλεόραση της Τσετσενίας ως απόδειξη ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο. 

Τέσσερις ημέρες αργότερα η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, έγραψε στο Telegram ότι μίλησε τηλεφωνικά με την Ταράμοβα, ισχυριζόμενη ότι ο ίδιος ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, τις έφερε σε επαφή. Σύμφωνα με την Σιμόνιαν, η νεαρή γυναίκα είπε ότι ήταν καλά και ότι κυρίως ήθελε να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί της τα ΜΜΕ. 

Η Άννα Μανίλοβα δήλωσε στο Meduza ότι λίγο μετά την προβολή του βίντεο από την τσετσενική τηλεόραση, η Χαλιμάτ Ταράμοβα κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της. Είπε ότι η 22χρονη της ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν είχε το κουράγιο να πει την αλήθεια δημοσίως. «Μου ζήτησε να αναρτήσω φωτογραφίες μας, να κάνω τα πάντα έτσι ώστε να μην ξεχαστεί». 

Πού είναι η Χαλιμάτ Ταράμοβα 

Στις 11 Αυγούστου το δίκτυο Baza μετέδωσε ότι η Χαλιμάτ Ταράμοβα φέρεται να επιχείρησε να το σκάσει για δεύτερη φορά, αλλά την έπιασαν στα σύνορα της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν- όταν εντοπίστηκε από κάμερες- και την γύρισαν ξανά στο σπίτι. Το Baza ανέφερε ότι αυτό συνέβη στις 31 Ιουλίου, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή αυτής της πληροφορίας. 

Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο το πού βρίσκεται η Χαλιμάτ Ταράμοβα. Η Σβετλάνα Ανόκινα, δημοσιογράφος από το Νταγκεστάν και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία ήταν στο καταφύγιο γυναικών στη Μαχατσκαλά όταν πήραν από εκεί την Ταράμοβα, εξέφρασε αμφιβολίες για το ρεπορτάζ του Baza. 

«Τηλεφώνησα σε όσους μπορεί να γνώριζαν κάτι για αυτό, κανένας δεν είχε τέτοια πληροφορία. Για να είμαι ειλικρινής, αμφιβάλλω ότι η Λίμα θα το έσκαγε στο Νταγκεστάν για δεύτερη φορά και ότι θα εντοπιζόταν από κάμερα», έγραψε στο Instagram η Ανόκινα. 

Μάλιστα, εικάζει ότι αυτό το ρεπορτάζ θα μπορούσε να είναι απόπειρα παραπληροφόρησης με στόχο να «καλυφθεί» ο θάνατος της Χαλιμάτ Ταράμοβα. «Όταν μία ιστορία προσελκύει τόση προσοχή και δεν μπορεί να “εξαφανιστεί” ένα άτομο, υπάρχουν φήμες ότι αυτό το άτομο το έσκασε», ανέφερε. 

Μετά τη φερόμενη αποτυχημένη απόπειρα της Ταράμοβα να το σκάσει, χρήστες του Twitter- που φοβούνται για τη ζωή της- ξεκίνησαν εκστρατεία με τα hashtag «Ελευθερία για την Χαλιμάτ» και «Πού είναι η Χαλιμάτ», με στόχο να στραφεί η προσοχή στην υπόθεσή της. Στις 15 Αυγούστου έγινε στην Αγία Πετρούπολη διαμαρτυρία για την 22χρονη. «Πού είναι η Χαλιμάτ, αιχμάλωτη ή νεκρή;» και «Οι απαγωγές δεν θα περνούν απαρατήρητες», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.

Η Άννα Μανίλοβα φοβάται ότι η 22χρονη μπορεί να είναι «υπό την επήρεια κάποιου είδους φαρμακευτικής αγωγής», όπως συνέβαινε στην κλινική έξω από τη Μόσχα. Επίσης, πιστεύει ότι τα αδέλφια της Ταράμοβα απαντούν στα μηνύματα στους λογαριασμούς της στα social media. 

Η γυναίκα λέει ότι έλαβε ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα από την Ταράμοβα στις 10 Ιουλίου, το οποίο πιστεύει ότι την ανάγκασαν να ηχογραφήσει. «Άνια, είμαι η Λίμα», ανέφερε. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσε τη φωνή της συντρόφου της. 

Στις 15 Αυγούστου κάποιος άγνωστος έστειλε στην Άννα Μανίλοβα φωτογραφίες από μηνύματα της αδελφή της 22χρονης, Φατίμα Ταράμοβα. Σε αυτά, η τελευταία επιβεβαίωνε ότι η αδελφή της είναι ζωντανή. Οι συγγενείς της 22χρονης δεν απάντησαν στα αιτήματα του Meduza. 

Η Ρωσίδα βουλευτής Οκσάνα Πούσκινα σχεδίαζε να συναντηθεί με την Χαλιμάτ Ταράμοβα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη. Η Πούσκινα δήλωσε στο Meduza ότι δεν έχει καταφέρει να βρει κάποια νέα πληροφορία για τη νεαρή γυναίκα και συμπλήρωσε ότι έχει ένα «κακό προαίσθημα». 

«Επικοινώνησα με βουλευτές από την Τσετσενία. Είναι απασχολημένοι με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αλλά με διαβεβαίωσαν ότι το κορίτσι είναι καλά. Και η οικογένειά της ζητά να μην ανακινηθεί το θέμα», δήλωσε η Πούσκινα. «Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μόνο μετά τις εκλογές. Κανένας δεν χρειάζεται μια “τοξική” ατζέντα αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον εαυτό του - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Διεθνή / Έλον Μασκ: Έφτιαξε poll για τον ίδιο - «Μαριονέτα Σιωνιστών;» ή «Αντισημιτιστής;», τι απάντησαν όσοι ψήφισαν

Μετά τις αντιδράσεις με τις παρεμβάσεις του υπέρ ακροδεξιών κομμάτων και ότι «μόνο η AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία», ο δισεκατομμυριούχος έθεσε τέσσερις επιλογές
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM