Η Μέι ζήτησε «συγγνώμη» για την διαχείριση της καταστροφής στον πύργο Γκρένφελ

Η Μέι ζήτησε «συγγνώμη» για την διαχείριση της καταστροφής στον πύργο Γκρένφελ Facebook Twitter
0

«Συγγνώμη» για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι αρχές την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σε ομιλία της από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε:

«Η αρχική υποστήριξη που προσφέρθηκε στις οικογένειες δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος της περίστασης. Οι τοπικές και εθνικές αρχές δεν έσπευσαν σε βοήθεια με ικανοποιητικό τρόπο τη στιγμή που (οι πολίτες) το χρειάζονταν όσο ποτέ. Ζητάω συγγνώμη για αυτήν την αποτυχία».

Οι επιζώντες από την πυρκαγιά και οι κάτοικοι της συνοικίας καταλογίζουν εδώ και μία εβδομάδα στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ότι δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας, με θύματα οικογένειες μεσαίων εισοδημάτων, σε πολλές περιπτώσεις με καταγωγή από ξένες χώρες.

Οι πολίτες εκφράζουν δυσαρέσκεια καθώς η Τερέζα Μέι καθυστέρησε πάρα πολύ να επισκεφθεί την περιοχή, συναντήθηκε μονάχα με πυροσβέστες κι αστυνομικούς, ενώ κατακρίνουν και τις συνθήκες διάσωσης, τις αποζημιώσεις που τους έχουν υποσχεθεί οι αρχές και τον τρόπο μετεγκατάστασής των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα στις φλόγες.

Την Παρασκευή επιζώντες της πυρκαγιάς, συγγενείς θυμάτων και στελέχη της τοπικής κοινότητας εισέβαλαν σε δημαρχείο της συνοικίας του Κένσινγκτον και Τσέλσι (δυτικό Λονδίνο), όπου βρίσκεται το πολυώροφο κτίριο, φωνάζοντας «Ντροπή σε όλους!» και «Τερέζα Μέι, είναι καιρός να φύγεις!».

79 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM