Η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους στη θάλασσα της Ιαπωνίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους εναντίον ομοιώματος στόχου στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο ασκήσεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι εν λόγω πύραυλοι είναι σχεδιασμένοι για να πλήττονται πλοία επιφανείας. «Στα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας, πυραυλοφόρα σκάφη του Στόλου του Ειρηνικού εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ (τύπου) Μασκίτ εναντίον ομοιώματος θαλάσσιου εχθρικού στόχου», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram. «Ο στόχος, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, επλήγη απευθείας από δύο πυραύλους», πρόσθεσε.

Ο P-270 Μασκίτ είναι υπερηχητικός πύραυλος Κρουζ μέσου βεληνεκούς, σοβιετικού σχεδιασμού, ικανός να καταστρέφει πλοία επιφανείας, με βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.

Η εκτόξευση των πυραύλων καταγράφεται μια εβδομάδα μετά την πτήση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα, στη θάλασσα της Ιαπωνίας για πάνω από επτά ώρες. Η Μόσχα μίλησε για «προγραμματισμένη πτήση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η διαδήλωση αντιμετώπισε ισχυρούς αστυνομικούς περιορισμούς νωρίς το πρωί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ
LIFO NEWSROOM