Η Τυνησία κηρύσσει «πόλεμο στην τρομοκρατία» μετά την επίθεση στο μουσείο

Η Τυνησία κηρύσσει «πόλεμο στην τρομοκρατία» μετά την επίθεση στο μουσείο Facebook Twitter
0

Στον απόηχο της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό, ο πρόεδρος της Τυνησίας κήρυξε «ανελέητο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Ο Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι τόνισε ότι η χώρα θα παλέψει μέχρι «την τελευταία ανάσα», σημειώνοντας ότι «αυτές οι κτηνώδεις μειοψηφίες δεν μας φοβίζουν».

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, οι δύο ένοπλοι άνοιξαν χθες πυρ εναντίον τουριστών που κατέβαιναν από ένα λεωφορείο και στη συνέχεια τους κυνήγησαν μέσα στο μουσείο, στην Τύνιδα. Σκότωσαν 17 ξένους τουρίστες και δύο Τυνήσιους, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι τραυματίες.

Η Τυνησία ανακοίνωσε πως ταυτοποίησε τους δύο νεκρούς δράστες, δίνοντας τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Είναι οι Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM