Η UNICEF προετοιμάζεται για μαζικές εξόδους αμάχων από την ανατολική Γούτα

Η UNICEF προετοιμάζεται για μαζικές εξόδους αμάχων από την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA
0

H UNICEF προετοιμάζεται για την έξοδο ακόμα και 50.000 ανθρώπων από τον θύλακα της ανατολικής Γούτα στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Μαρίξι Μερκάντο από τη Γενεύη. 

Το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε εκκενώσεις μεγάλων πληθυσμών από τη Συρία, σχεδιάζοντας να φροντίσει για το καταφύγιο αυτών των ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια. 

Αντιμέτωποι με την προέλαση των συριακών στρατευμάτων στο νότιο τμήμα του θύλακα, εκατοντάδες άμαχοι εγκαταλείπουν καθημερινά τα σπίτια τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κατευθυνθούν σε περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, παρά τον κίνδυνο των αντιποίνων.

Με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε στις 18 Φεβρουαρίου επίθεση για την ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στις πύλες της Δαμασκού.

Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.260 αμάχων και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων σε λιγότερο από έναν μήνα.


Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ανακαταλάβει τουλάχιστον το 70% του θύλακα και οι αντάρτες ελέγχουν μόνο τρεις τομείς, που είναι απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Οι αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος και του Ρώσων συμμάχων επικεντρώνονται στη Χαμουρίγια και στα περίχωρά της, που τελεί υπό τον έλεγχο της ισχυρής οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Φάιλακ αλ-Ραχμάν.


Μόνο χθες, περίπου 20.000 κάτοικοι έφυγαν από τον θύλακα λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM