Ινδία: Ανησυχία μετά τα πλάνα σε νοσοκομείο της Βομβάης - Μαζί νεκροί και ασθενείς του κορωνοϊού

Ινδία: Ανησυχία μετά τα πλάνα σε νοσοκομείο της Βομβάης - Μαζί νεκροί και ασθενείς του κορωνοϊού Facebook Twitter
Ινδία: Προκαλούν τα πλάνα από νοσοκομείο της Βομβάης - Μαζί νεκροί και ασθενείς του κορωνοϊού (Αρχείο/TimesofIndia)
0

Πλάνα που δείχνουν πτώματα ξαπλωμένα σε κρεβάτια δίπλα σε ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Βομβάης στην Ινδία είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Τα πλάνα από το νοσοκομείο Sion στη Βομβάη απεικονίζουν πτώματα, τυλιγμένα σε μαύρη πλαστική σακούλα, που βρίσκονται δίπλα σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία.

Οι οικογένειες που φροντίζουν τους ασθενείς φαίνονται επίσης να περιφέρονται στους θαλάμους, με τα πτώματα να κείτονται τον χώρο.

Οι εικόνες αυτές σύμφωνα με τον Guardian, προκάλεσαν οργή στο κοινό αυξάνοντας την ανησυχία για το αδύναμο σύστημα υγείας και τους ανεπαρκείς κανόνες υγιεινής που τηρούνται, ικανούς να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων.

Τα επίσημα στοιχεία της χώρας για τους ασθενείς με Covid-19 παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με την κλίμακα της πανδημίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και αναλογικά του πληθυσμού της Ινδίας.


Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου, Pramod Ingale, από την πλευρά του κατηγορεί τις οικογένειες των νεκρών ότι δεν φροντίζουν να συλλέξουν τις σορούς των αγαπημένων τους και είπε ότι τα πτώματα έμειναν στο θάλαμο επειδή το νεκροτομείο ήταν γεμάτο.

Πρόσθεσε δε, ότι οι κανόνες δεν ήταν σαφείς σχετικά με το τι πρέπει να κάνει το νοσοκομείο με τα αζήτητα πτώματα. Λίγο μετά τις δηλώσεις του υποβιβάστηκε από τη διοίκηση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το σώμα ενός ασθενούς με Covid-19 πρέπει να αφαιρεθεί 30 λεπτά αφού κηρυχθεί νεκρός.

Ο νέος διοικητής, ο δρ Ramesh Bharmal, δήλωσε στον Guardian ότι «τέτοια πράγματα δεν θα ξανασυμβούν».

«Η ουσία του προβλήματος είναι η εκπαίδευση των οικογενειών του ασθενούς. Εάν η κατάσταση ενός ασθενούς κριθεί σοβαρή, θα απομακρύνουμε τους συγγενείς και θα τους συμβουλεύουμε να μην φοβούνται. Αυτό είναι ένα κοινωνικό ζήτημα.

Οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν για την ασθένεια και για το πώς είναι ασφαλές να παραλάβουν τη σορό, ώστε να  εκτελέσουν την τελετή της κηδείας. Θα πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε », τόνισε.

Ο Bharmal είπε ότι εάν οι οικογένειες αρνούνται να πάρουν τους νεκρούς τους, οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου οφείλουν στο εξής να πηγαίνουν στα σπίτια τους για να εξηγήσουν πώς θα μπορούσαν να διεξάγουν μια κηδεία με ασφάλεια και, αν χρειαστεί, να τους προσφέρουν ειδικές στολές για να φορούν στην κηδεία.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας άντρας με συμπτώματα του ιού μεταφέρθηκε από την οικογένειά του σε δύο νοσοκομεία την Παρασκευή καθώς του αρνήθηκαν την είσοδο με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε κρεβάτι. Τελικά εισήχθη στο Νοσοκομείο ΚΕΜ, όπου πέθανε. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Η Βομβάη είναι η πρωτεύουσα της Μαχαράστρα, το κράτος που έχει πληγεί πιο πολύ στην Ινδία με περισσότερα από 22.171 κρούσματα και 832 θανάτους, ενώ τα ποσοστά μόλυνσης δεν δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης της πανδημίας.

Μόνο η Βομβάη έχει περισσότερες από 13.500 περιπτώσεις κρουσμάτων και καταγράφει καθημερινά μεγάλο αριθμό νέων λοιμώξεων τον τελευταίο μήνα.

Η Ινδία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, καταγράφει 67.152 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.206 θανάτους.

Με πληροφορίες από τον Guardian, TimesOfIndia

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Πελικό: Ο πρώην σύζυγος και βιαστής της Ζιζέλ δεν θα ασκήσει έφεση

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο πρώην σύζυγος και βιαστής της Ζιζέλ δεν θα ασκήσει έφεση

Στον Ντομινίκ Πελικό το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 20 ετών για τους κατά συρροή βιασμούς της Ζιζέλ - Η προθεσμία για άσκηση έφεσης εκπνέει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 30 Δεκεμβρίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ