Ινδία: Αξιωματούχος έβαλε να αδειάσουν φράγμα, για να βρει κινητό- Του έπεσε ενώ έβγαζε selfie

Ινδία: Αξιωματούχος έβαλε να αδειάσουν φράγμα, για να βρει κινητό- Του έπεσε ενώ έβγαζε selfie Facebook Twitter
0

Ένας Ινδός αξιωματούχος δεν δίστασε να ζητήσει να αδειάσει ταμιευτήρας φράγματος, επειδή έπεσε μέσα το κινητό του. 

Την Κυριακή, ενώ ο Ρατζές Βισγουάς έβγαζε selfie, έπεσε το κινητό του μέσα στο νερό. Μετά την εντολή του, επί τρεις ημέρες αντλούνταν νερό από τον ταμιευτήρα του φράγματος, για να βρει τη συσκευή. Όταν αποκαλύφθηκε αυτό, τέθηκε σε αναστολή και τώρα κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. 

Η συσκευή εντοπίστηκε τελικά- ένα κινητό Samsung- αλλά, όπως αναμενόταν, πλέον δεν λειτουργούσε. Ο αξιωματούχος υποστήριξε πως το τηλέφωνο περιελάμβανε απόρρητα δεδομένα και ότι ήταν απαραίτητο να βρεθεί. 

Το περιστατικό έγινε στον ταμιευτήρα του φράγματος Κερκάτα, που βρίσκεται στην πολιτεία Τσατίσγκαρ, της κεντρικής Ινδίας. Όταν οι δύτες δεν κατάφεραν να βρουν το κινητό, ο αξιωματούχος πλήρωσε για να μεταφερθεί εκεί μια αντλία. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε εξασφαλίσει προφορική άδεια προκειμένου να μεταφερθεί «μια ποσότητα νερού, προς κοντινό κανάλι», συμπληρώνοντας ότι αυτό «θα ωφελήσει τους αγρότες που θα έχουν περισσότερο νερό». 

Η αντλία δούλευε για ημέρες, αδειάζοντας περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα νερού, ποσότητα που φέρεται να αρκεί για την άρδευση καλλιεργειών 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όμως, η επιχείρηση σταμάτησε όταν αξιωματούχος αρμόδιος για τους υδάτινους πόρους έφτασε στο φράγμα, έπειτα από καταγγελία. 

Ο Ρατζές Βισγουάς τέθηκε σε αναστολή, μέχρι να διενεργηθεί έρευνα. Αρνήθηκε ότι καταχράστηκε τη θέση του και υποστήριξε πως το νερό που αντλήθηκε δεν ήταν κατάλληλο για χρήση. «Το νερό είναι κρίσιμος πόρος και δεν μπορεί να σπαταλιέται με αυτό τον τρόπο», υπογράμμισε αξιωματούχος της περιοχής. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM