To Iράν "ψήνεται"στους 74 βαθμούς

To Iράν "ψήνεται"στους 74 βαθμούς Facebook Twitter
7

Η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία καταγράφηκε στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν. Η υγρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στις πόλεις που μαστίζονται από τον καύσωνα. Η πραγματική θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, αλλά η αίσθηση, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, γίνεται αισθητή στον άνθρωπο σαν 74 βαθμούς.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου φέρεται να είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ κατεγράφη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο.

To Iράν "ψήνεται"στους 74 βαθμούς Facebook Twitter
Η εικόνα του ποταμού Τίγρη με τα νερά να έχουν υποχωρήσει αισθητά

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Ιράκ όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 70 βαθμούς και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ακόμη και ποτάμια να έχουν στερέψει.

Ο καύσωνας που σαρώνει τη Μέση Ανατολή την περασμένη εβδομάδα έχει αναγκάσει την κυβέρνηση της Βαγδάτης να λάβει ειδικά μέτρα και να καλέσει τους κατοίκους να προφυλαχθούν πίνοντας πολύ νερό και να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για τέσσερις μέρες, μέχρι να υποχωρήσουν οι πρωτοφανείς θερμοκρασίες.

To Iράν "ψήνεται"στους 74 βαθμούς Facebook Twitter
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM