Κομισιόν: Να σταματήσουν οι πτήσεις σε χώρες που έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη Μποτσουάνα

Κομισιόν: Να σταματήσουν οι πτήσεις σε χώρες που έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη Μποτσουάνα Facebook Twitter
0

Φρένο στα ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής βάζει η ΕΕ, καλώντας τα μέλη της να αναστείλουν όλα τα αεροπορικά ταξίδια, μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει με την μετάλλαξη από την Μποτσουάνα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι συμβούλεψε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να βάλουν «φρένο έκτακτης ανάγκης» σταματώντας τα ταξίδια σε χώρες της νότιας Αφρικής υπό το φως της εμφάνισης της παραλλαγής B.1.1.529.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα νέα σχετικά με τη νέα εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή του Covid. Γνωρίζουμε ότι οι μεταλλάξεις μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση και εξάπλωση ακόμη περισσότερων ανησυχητικών παραλλαγών του ιού που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν παγκοσμίως μέσα σε λίγους μήνες», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είναι πλέον σημαντικό όλοι εμείς στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη να ενεργοποιήσουν το «φρένο έκτακτης ανάγκης» στα ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής και άλλες χώρες που επηρεάζονται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής. Όλα τα αεροπορικά ταξίδια προς αυτές τις χώρες θα πρέπει να ανασταλούν έως ότου κατανοήσουμε ξεκάθαρα τον κίνδυνο που ενέχει αυτή η νέα παραλλαγή. Και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτήν την περιοχή θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες καραντίνας», δήλωσε.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM