Κορονοϊός: Αισχροκέρδεια λόγω πανικού στην Ιταλία - 10 ευρώ για μία μάσκα, 39 για ένα αντισηπτικό

Κορονοϊός: Αισχροκέρδεια λόγω πανικού στην Ιταλία - 10 ευρώ για μία μάσκα, 39 για ένα αντισηπτικό Facebook Twitter
0

Oι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις τιμές πώλησης χειρουργικών μασκών και απολυμαντικού ζελέ που εκτοξεύτηκαν στα ύψη στο διαδίκτυο, έπειτα από το ξέσπασμα του κοροναϊού στη βόρεια Ιταλία, δήλωσαν σήμερα δύο υψηλόβαθμοι δικαστές.

"Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης για παράλογες τιμές αυτών των προϊόντων που πωλούνται μέσω ιστοσελίδων τις τελευταίες δύο ημέρες", δήλωσε στο Reuters η αντιεισαγγελέας του Μιλάνου Τιτσιάνα Σιτσιλιάνο.

Στην Ιταλία καταγράφεται το μεγαλύτερο ξέσπασμα του covid-19 στην Ευρώπη με περισσότερα από 260 κρούσματα και επτά θανάτους από τον ιό, τα περισσότερα στο πλούσιο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πολλά φαρμακεία λένε ότι εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες και τα απολυμαντικά ζελέ για τα χέρια με αποτέλεσμα κάποιοι καταναλωτές να έχουν στραφεί στο διαδίκτυο για τις αγορές τους, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

"Η τιμή της μάσκας στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί από ένα σεντ σε δέκα ευρώ έκαστη και η συσκευασία ενός λίτρου απολυμαντικού ζελέ για τα χέρια, που την περασμένη εβδομάδα πωλούνταν στα επτά ευρώ, χθες πωλούνταν στα 39", δήλωσε η Σιτσιλιάνο.

Με τον ιό να εξαπλώνεται, η αστυνομία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις ότι κάποιοι απατεώνες, υποδυόμενοι τους επιθεωρητές υγείας, χρησιμοποιούν πλαστές ταυτότητες για να αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια πολιτών και να κλέψουν χρήματα ή τιμαλφή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM