Μετά την Αφρίν έχει σειρά η Ταλ Ριφάατ λέει ο Ερντογάν

Μετά την Αφρίν έχει σειρά η Ταλ Ριφάατ λέει ο Ερντογάν Facebook Twitter
0

Η πόλη Ταλ Ριφάατ, περίπου 40 χλμ. βόρεια του Χαλεπίου, είναι ο επόμενος στόχος της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία μετά την κατάληψη της Αφρίν, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν θέλει ο Θεός, θα φροντίσουμε ώστε αυτή η επιχείρηση να επιτύχει τον σκοπό της καταλαμβάνοντας την Ταλ Ριφάατ σε λίγο καιρό» δήλωσε ο Ερντογάν από την Τραπεζούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Στις 18 Μαρτίου οι τουρκικές δυνάμεις με τη βοήθεια Σύρων συμμάχων τους κατέλαβαν τον θύλακα Αφρίν στη βόρεια Συρία, εκδιώκοντας την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έπειτα από μια επιχείρηση δύο μηνών.

Οι YPG χαρακτηρίζονται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα αλλά είναι πολύτιμος σύμμαχος του διεθνούς συνασπισμού υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την επομένη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να διευρύνει την επίθεση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής και σε άλλες περιοχές της βόρειας Συρίας.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία αυτή έως την πλήρη καταστροφή του διαδρόμου που συνιστούν η Μανμπίτζ, η Άιν αλ-Άραμπ (το Κομπάνι στα αραβικά), η Ταλ Αμπιάντ, η Ρας αλ-Άιν και το Καμισλί» στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα δεν έκρυψε ποτέ την εχθρότητά της απέναντι στην ντε φάκτο αυτονομία που απέκτησαν οι Κούρδοι της Συρίας σε μεγάλα τμήματα εδάφους στη διάρκεια της σύγκρουσης που μαίνεται στη χώρα από το 2011.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Διεθνή / Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Η Σάρα Γουίν-Γουίλιαμς κατηγορεί στελέχη της Meta ότι συνεργάστηκαν με το Πεκίνο, απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και κατασκεύασαν «λογισμικό λογοκρισίας» για την Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM