Μια «ανάσα» από το παλάτι του Άσαντ οι τζιχαντιστές

Μια «ανάσα» από το παλάτι του Άσαντ οι τζιχαντιστές Facebook Twitter
2

Σε απόσταση αναπνοής, μόλις 5 χλμ., από το παλάτι του Άσαντ βρίσκονται οι τζιχαντιστές του ΙSIS, μετά από την κατάληψη ενός παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού στη περιφέρεια της Δαμασκού.

Οι τζιχαντιστές με τη συνδρομή ανδρών της οργάνωσης Τζαμπάτ Αλ Νούσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού Γιάρμουκ, όπου παραμένουν παγιδευμένοι περισσότεροι από 18.000 Παλαιστίνιοι.

Οι πρόσφυγες, εκτός από τους τζιχαντιστές έχουν να αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και τις κυβερνητικές δυνάμεις που τις τελευταίες ημέρες έπληξαν με 25 βόμβες - βαρέλια την περιοχή.

Μιλώντας στον "Ιντιπέντεντ", ο ιδρυτής και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου είπε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι κατάφεραν να αποδράσουν έπειτα από την εισβολή του Ισλαμικού Κράτους ενώ για όσους παραμένουν στον καταυλισμό η κατάσταση είναι τραγική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από πολιορκία δύο ετών από τα κυβερνητικά στρατεύματα, οι πρόσφυγες είναι τώρα καθηλωμένοι μεταξύ δύο πυρών, από ελεύθερους σκοπευτές και από βομβαρδισμούς από το πυροβολικό και την αεροπορία.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του καταυλισμού «ολοκληρωτικά καταστροφική».  Η κλιμάκωση των μαχών έχει ως  αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να έχουν μείνει δίχως νερό, τρόφιμα, και φάρμακα.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Η τραγουδίστρια Dawn Richard κατέθεσε ότι την απειλούσε και την κακοποιούσε για χρόνια

Διεθνή / Diddy: Η τραγουδίστρια Dawn Richard κατέθεσε ότι την απειλούσε και την κακοποιούσε για χρόνια

«Την κακοποίησε σεξουαλικά και όχι μόνο δεν της πλήρωσε τα χρήματα που της είχε υποσχεθεί, αλλά στην πραγματικότητα την εμπόδισε να φάει και να κοιμηθεί εκείνα τα χρόνια» αναφέρει η δικηγόρος της
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: Θέλει να κόψει «ζόμπι» προγράμματα ύψους $500 δισ. - Ανάμεσά τους και της NASA

Διεθνή / Έλον Μασκ: Θέλει να κάνει περικοπές $500 δισ. σε «ζόμπι» ομοσπονδιακά προγράμματα, μεταξύ τους και της NASA

Στα προγράμματα που αναμένεται cost cutting περιλαμβάνονται η ιατρική περίθαλψη για βετεράνους, τα κουπόνια στέγασης χαμηλού εισοδήματος, τα Pell Grants για φοιτητές, το FBI και πρωτοβουλίες της NASA
LIFO NEWSROOM
COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Διεθνή / COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Το προσχέδιο της Συμφωνίας ορίζει ως ευρύτερο τον στόχο για άντληση 1,3 τρισ. δολαρίων ετησίως έως το 2035, με αναφορές σε χρηματοδότηση από «δημόσιες και ιδιωτικές πηγές»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
A barrel bomb is a type of improvised explosive device (IED). Sometimes described as a "flying IED", they are made from a large barrel-shaped metal container that has been filled with high explosives, with possibly shrapnel, oil or chemicals, and then dropped from a helicopter or airplane.[1] Due to the large amount of explosives (up to thousands of pounds), their poor accuracy and indiscriminate use in populated civilian areas (including refugee camps), the resulting detonations have been devastating.[2][3][4] Critics have characterized them as weapons of terror and illegal under international conventions.The earliest known use of barrel bombs in their current form was in Croatia in 1991, where they were deployed from An-2 agricultural airplanes against Serbian positions around Vukovar. They were also used in Sudan in the 1990s, where they were rolled out of cargo-doors of transport planes. Barrel bombs have been used extensively by the Syrian Air Force during the Syrian Civil War and later by the Iraqi forces during Anbar clashes. Experts believe they will continue to be embraced by unstable nations fighting insurgencies since they are cheap to make and utilise the advantages of a government's air-power.[5]
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τέτοιο απύθμενο μίσος από την μεριά των εξεγερμένων προς το καθεστώς (την πληρώνουν, βέβαια, πάλι οι αθώοι--βλ. πχ τα θύματα των τζιχαντιστών), ή γιατί η Δύση δεν θέλει να ανακατευτεί (παρά μόνο παρασκηνιακά).