Νέα Ζηλανδία: Δύο μικροί μπλε πιγκουίνοι διέρρηξαν δύο φορές εστιατόριο σούσι

Νέα Ζηλανδία: Δύο μικροί μπλε πιγκουίνοι διέρρηξαν δύο φορές εστιατόριο σούσι Facebook Twitter
0

Δύο μικροί πιγκουίνοι της Νέας Ζηλανδίας διέρρηξαν ένα εστιατόριο σούσι στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον προτού η αστυνομία τους στείλει πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για την παρουσία ενός πιγκουίνου στο κέντρο του Ουέλινγκτον και αφού τον έπιασαν τον άφησαν ελεύθερο στο λιμάνι της πόλης. Όμως ο πιγκουίνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος χθες Τρίτη συνοδευόμενος και από συνεργό. Μάλιστα οι δύο πιγκουίνοι είχαν αρχίσει να φτιάχνουν φωλιά του μέσα στο κατάστημα σούσι το οποίο βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον, στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να δελεάσουν τους μικρούς διαρρήκτες με σολομό προκειμένου να τους πιάσουν και να τους πάνε πίσω στη θάλασσα. Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την άγρια πανίδα της Νέας Ζηλανδίας φρόντισαν να ασφαλίσουν το σταντ πώλησης σούσι προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό υποτροπής.

 

Σύμφωνα με τον Τζακ Μέις, διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας της φύσης, όταν φτάνει η περίοδος αναπαραγωγής των πιγκουίνων συχνά αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να εναποθέσουν τα αβγά τους. «Μας ενημερώνουν για φωλιές σε σπίτια πολιτών, είναι αρκετά συχνό», σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TVNZ. «Όμως ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός του Ουέλινγκτον είναι κάτι ασυνήθιστο!», τόνισε.

Για να φτάσει μέχρι τον σταθμό το ζευγάρι ίσως χρειάστηκε να διασχίσει έναν αυτοκινητόδρομο, όμως είναι πιθανό, σύμφωνα με τον Μέις, να τα κατάφεραν μέσω του συστήματος ύδρευσης.

Με ύψος μόλις 25 εκατοστά και βάρος περίπου ένα κιλό οι μικροί μπλε πιγκουίνοι, γνωστοί και ως πιγκουίνοι νεράιδες, είναι οι πιο μικροί του είδους τους. Δεν μπορούν να πετάξουν και θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας της αστικής ανάπτυξης και της απώλειας του φυσικού τους περιβάλλοντος, αλλά και εξαιτίας των σκύλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM