Ο Αγιατολάχ του Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως με σεξ και χρήμα διαφθείρουν την ελίτ της χώρας

Ο Αγιατολάχ του Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως με σεξ και χρήμα διαφθείρουν την ελίτ της χώρας Facebook Twitter
2

Με σεξ, χρήματα και το δυτικό τρόπο ζωής προσπαθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να διεισδύσουν στην ελίτ του Ιράν και να την διαφθείρουν, όπως ισχυρίστηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

"Δύο πράγματα χρησιμοποιούνται κυρίως για την διείσδυση αυτή, τα χρήματα και σεξουαλική προσέλκυση. Χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν τα πιστεύω, τις απόψεις και τον τρόπο ζωής, ώστε ο επηρεασμένος άνθρωπος να σκέφτεται όπως ένας Αμερικανός," είπε ο ηγέτης σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην κρατική τηλεόραση.


Αφορμή για τις δηλώσεις του ισχυρού Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο σε υποθέσεις του κράτους, είναι το κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων και διανοούμενων από τις αρχές της Τεχεράνης λόγω του φόβου δυτικής διείσδυσης στη χώρα μετά από τη συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με μεγάλες δυνάμεις για τα πυρηνικά.



"Οι κύριοι στόχοι αυτής της διείσδυσης είναι η ελίτ, οι άνθρωποι με επιρροή και εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ικανότητα λήψης αποφάσεων. Γι' αυτό είναι τόσο επικίνδυνη," δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης σε μια συνάντηση που περιελάμβανε αξιωματικούς του Μπασίτζ, του εθελοντικού τμήματος του Σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, πτέρυγας του ιρανικού στρατού που ιδρύθηκε μετά την ιρανική επανάσταση.
Το Σώμα έχει θέσει στο στόχαστρο καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αμερικανούς πολίτες.


Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών άσκησε κριτική στο Ιράν για τις συλλήψεις και την αυξημένη χρήση της θανατικής καταδίκης, κατηγορίες που η Τεχεράνη απέρριψε ως "Ιρανοφοβία".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM
Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν ισχύουν αυτά που λέει, πρόκειται για την πιο ανθρωπιστική... διείσδυση που έχουν κάνει ποτέ οι Αμρικάνοι, και εύχομαι ολόψυχα να πετύχει - όχι για χάρη των Αμερικάνων και των όποιων σκοπών υπηρετούν, αλλά για χάρη των Ιρανών, που αντί για χώρα ζουν σε ένα απέραντο αναμορφωτήριο.