Ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι και η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, συναντώνται, σήμερα, στο Βερολίνο για να συζητήσουν τις επόμενες ευρωπαϊκές κινήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεχίζει να μαστίζει την ευρωζώνη.
Παράλληλα, η συζήτηση των δυο ηγετών ενδέχεται να επικεντρωθεί και στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών τίτλων των υπερχρεωμένων χωρών, καθώς και ο ρόλος του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM.
«Οι προσπάθειες σταθεροποίησης και το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων της ιταλικής κυβέρνησης είναι εντυπωσιακά. Προσωπικώς είμαι πεπεισμένη πως οι καρποί αυτών των μεταρρυθμίσεων θα έλθουν», είπε η Μέρκελ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό εντολοδόχο πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο Μάριο Μόντι τόνισε πως οι αγορές «αρχίζουν τώρα να αναγνωρίζουν την επιτυχία» των μεταρρυθμίσεων στη χώρα του.
Διεθνή /
O Μόντι συναντάει τη Μέρκελ στο Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εγνατία οδός: Νταλίκα έπεσε πάνω στα διόδια του Πολύμυλου στην Κοζάνη - Αναφορές για νεκρούς

Μεγάλος καρχαρίας στην Κέρκυρα - «Πρώτη φορά βλέπω από τόσο κοντά»

«Ιατρική καταστροφή» στην Ολλανδία: Δεκάδες δότες σπέρματος έχουν αποκτήσει πάνω από 25 παιδιά

Εγνατία Οδός: Πώς έγινε το δυστύχημα - Αυτοκίνητο έκανε όπισθεν στη λωρίδα e-pass, έπεσαν επάνω του ΙΧ και φορτηγό

Τραγωδία στην Εγνατία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στα διόδια

σχόλια