Οι άνεργοι πρέπει να εργάζονται για το δήμο στο Ρότερνταμ

Οι άνεργοι πρέπει να εργάζονται για το δήμο στο Ρότερνταμ Facebook Twitter
3

Στο Ρότερνταμ δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος άνεργος και να εκμεταλλεύεται χωρίς υποχρεώσεις, τη βοήθεια του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται οχτώ ώρες την εβδομάδα για το δήμο, ως καθαριστές δρόμων για να παίρνουν από το ολλανδικό κράτος το επίδομα αλληλεγγύης.


«Θα λάβεις βοήθεια από την κοινωνία αν το έχεις ανάγκη, αλλά η κοινωνία περιμένει ως αντάλλαγμα ότι θα κάνεις κάτι και για εκείνη αν είσαι σε θέση να το κάνεις», εξηγεί στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιδήμαρχος του Ρότερνταμ, Marco Florijn. «Δεν γίνεται να έχουμε κάποια μαύρη εργασία και να λαμβάνουμε την ίδια στιγμή (το επίδομα)», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι οχτώ ώρες εργασίας την εβδομάδας είναι μόνο ένα μέρος του ευρύτερου προγράμματος το οποίο προβλέπει 20 ώρες συνολικά την εβδομάδα. Οι μακροχρόνιοι ανέργοι που βρίσκονται κόντα στην ημερομηνία λήξης απολαβής του επιδόματος, πρέπει να παρακολουθούν για δεκαπέντε εβδομάδες ειδικά σεμινάρια που θα τους βοηθήσουν να βρουν κάποια εργασία. Σημειώνεται ότι το επίδομα ανεργίας στο Rotterdam είναι περίπου  830€ ανά άτομο.

Όπως αναφέρει η Le Monde, μπορεί ο πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Werk loont (Η δουλειά αποφέρει) να είναι η ενθάρρυνση των ανέργων να βρουν όσο το συντομότερο δυνατόν μία νέα δουλειά, αλλά σε δεύτερο χρόνο βγαίνει κερδισμένος και ο δήμος καθώς μειώνονται οι δαπάνες του.



3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

3 σχόλια
Έχουμε και λέμε : Όχι ασφάλιση, όχι ένσημα, αντί για κανονικό μισθό, επίδομα για τους ανέργους. Είναι που ο δήμος του Ρότερνταμ δεν ανέχεται την εκμετάλλευση . . .
πολύ έξυπνο, καλό θα ήταν να σκεφτόμασταν κι εμείς μια τέτοια πρόταση, αλλά όπως αναφέρει το πρώτο σχόλιο θα γινόταν χαμός σε προσπάθεια εφαρμογής της.
Πραγματικα εξαιρετικη κινηση σε πολλαπλα επιπεδα. Θλιβομαι ομως οταν σκεφοταμαι στην χωρα μας ποσοι και ποσοι θα εφερναν τα πανω κατω αν γινοταν τετοια προταση.