Οι οίκοι μόδας που ανακοίνωσαν πως υπογράφουν σύμφωνο για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι οίκοι μόδας που ανακοίνωσαν πως υπογράφουν σύμφωνο για την προστασία του περιβάλλοντος Facebook Twitter
0

Μεγάλες εταιρείες και οίκοι μόδας από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν ένα σύμφωνο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το σύμφωνο θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής και έχει υπογραφεί από 32 εταιρείες και ομίλους που περιλαμβάνουν brands μεταξύ των οποίων η Adidas, η Burberry, η Kering, η Hermes, η LVMH και η Nike, αλλά και οι οίκοι Ralph Lauren, Chanel, ο Giorgio Armani και ο Burberry.

Η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι κορυφαίο θέμα στη σύνοδο της G7, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους αυτή την εβδομάδα για τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο.

Η απομάκρυνση των πλαστικών μιας χρήσης, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η προώθηση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών συγκαταλέγονται στις δεσμεύσεις των υπογραφόντων του συμφώνου, που θα παρουσιαστούν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο  François-Henri Pinault στην προσεχή σύνοδο κορυφής.

Με πληροφορίες από New York Times/ WWD

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM