Ουάσιγκτον: Διαδηλωτές μοίρασαν δωρεάν 8.500 τσιγάρα κάνναβης στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Τραμπ

Ουάσιγκτον: Διαδηλωτές μοίρασαν δωρεάν 8.500 τσιγάρα κάνναβης στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/@maustermuhle
2

Εκατοντάδες άνθρωποι στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, μοίρασαν δωρεάν χιλιάδες τσιγάρα με κάνναβη με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, καθώς η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε το 2015 στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.


Οι διοργανωτές της εκδήλωσης (DCMJ) ανέμεναν μεγάλη συμμετοχή και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως: έφτιαξαν 8.500 τσιγάρα. «Εδώ και τρεις εβδομάδες στρίβουμε τσιγάρα», εξήγησε χαμογελώντας ένας από αυτούς.


Ο Άλαν Άμστερνταμ, ένας από τους διοργανωτές, ζητά πάνω απ' όλα να παραμείνει νόμιμη η χρήση μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, ο Τζεφ Σέσιονς, αντιτίθεται στη νομιμοποίησή της.


Από τον Φεβρουάριο του 2015, είναι νόμιμο να καλλιεργεί κανείς στο σπίτι του μέχρι και έξι φυτά ινδικής κάνναβης και να έχει στην κατοχή του έως και 56 γραμμάρια και να την χαρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι άνω των 21 ετών. Απαγορεύεται όμως η χρήση σε δημόσιους χώρους, και κυρίως η αγορά και η πώληση της κάνναβης.


«Δεν πρόκειται για πολιτική εκδήλωση. Καλωσορίζουμε τους υποστηρικτές του Τραμπ, της (Χίλαρι) Κλίντον ή ακόμη και του Μπέρνι (Σάντερς). Όλοι όσοι στηρίζουν τη χρήση κάνναβης είναι καλοδεχούμενοι. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι η κάνναβη είναι νόμιμη εδώ και περιμένουμε να παραμείνει νόμιμη. Το μήνυμά μας στον Ντόναλντ Τραμπ είναι: Να το αφήσει έτσι», συνέχισε ο Άμστερνταμ.


Η Νάταλι ντε Λεόν, μέλος της οργάνωσης, μοίραζε τα τσιγάρα ένα προς ένα με την ουρά που είχε σχηματιστεί να μεγαλώνει συνεχώς. Η νεαρή ακτιβίστρια αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. «Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που υποφέρουν και η κάνναβη θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο τους», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως, όχι όμως και η χρήση μαριχουάνας.

Η Ντον Λι-Κάρτι συμμετείχε στην εκδήλωση για να προβάλει τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Ισχυρίζεται ότι η 9χρονη κόρη της θεραπεύτηκε χάρη σε μια θεραπεία βασισμένη στη χρήση κάνναβης.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια