Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια χριστιανό για βλασφημία

Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια χριστιανό για βλασφημία Facebook Twitter
2

Δικαστήριο του Πακιστάν καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν χριστιανό νεαρό τον οποίο έκρινε ένοχο της κατηγορίας ότι είχε στείλει βλάσφημα σύντομα μηνύματα κειμένου μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS), όπως ανέφεραν σήμερα η αστυνομία και εισαγγελικές πηγές.

Επέβαλλε επίσης στον κατηγορούμενο πρόστιμο που ανέρχεται σε 200.000 ρουπίες (περίπου 1.510 ευρώ) ενώ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η δίκη διεξήχθη μέσα σε φυλακή, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των διαδίκων, και η απόφαση παρέμεινε μυστική ως σήμερα, που δημοσιεύθηκε από εφημερίδες του Πακιστάν.

Ο δημόσιος κατήγορος Σέιχ Τζαβέντ δήλωσε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μασίχ το 2011 διότι είχε στείλει σύντομα μηνύματα κειμένου σε μουσουλμάνους ιερωμένους τα οποία περιείχαν σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.

Είναι η πρώτη γνωστή καταδίκη για βλασφημία στο Πακιστάν για μια υπόθεση που αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή του Διαδικτύου. Ο καταδικασθείς έστελνε τα μηνύματα με αφορμή προσωπική υπόθεση.

Χριστιανός δικηγόρος που υπήρξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μασίχ –και ζήτησε να μην κατονομαστεί– είπε ότι θα υποβάλει έφεση.

Η καταδίκη βασίστηκε σε νόμο περί βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980 επί των ημερών του πρώην δικτάτορα στρατηγού Ζία ουλ Χακ, και έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν ένα μέσο για τον διωγμό θρησκευτικών μειονοτήτων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Nα υποθέσω ότι τα ισόβια θα συνοδεύονται από ένα πολύ μικρό προσδόκιμο επιβίωσης μέσα στις Πακιστανικές φυλακές; Εδώ φαίνεται ότι τα παρακμιακά στοιχεία, άλλοτε πλειοψηφικά, άλλοτε μειοψηφικά σε μια κοινωνία, θέλουν να είμαστε όλοι κλεισμένοι στα μαντριά μας, όπου φυσικά οι ίδιοι φανατικοί θα κάνουν κουμάντο.