Πουλήθηκε η Victoria's Secret -Συμφωνία 525 εκατ. δολαρίων

Πουλήθηκε η Victoria's Secret -Συμφωνία 525 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
Πουλήθηκε η Victoria’s Secret (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Victoria's Secret, το διάσημο brand πολυτελών εσωρούχων, πουλήθηκε, εν μέσω καταγγελιών αλλά και οικονομικών προβλημάτων.

Η L Brands, στην οποία ανήκει η Victoria's Secret, ανακοίνωσε τη συμφωνία ύψους 525 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Sycamore. Αρχικά, η Wall Street Journal έκανε λόγο για deal 1,1 δισ. δολαρίων, αλλά στις επίσημες ανακοινώσεις το ποσό ήταν σχεδόν το μισό.

Η Sycamore θα αγοράσει το 55% της Victoria's Secret και η L Brands θα κρατήσει το 45%. Παράλληλα, ο Λέσλι Βέξνερ- ο 82χρονος εκατομμυριούχος που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι επικεφαλής της L Brands- αφήνει το πόστο του CEO και του προέδρου, στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής. Θα παραμείνει στο συμβούλιο ως επίτιμος πρόεδρος.

Η πώληση της Victoria's Secret έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων για κουλτούρα μισογυνισμού, εκφοβισμού και παρενόχλησης, σύμφωνα με πρώην και νυν στελέχη, υπαλλήλους και μοντέλα. Αλλά και ο Βέξνερ είχε δεχθεί επικρίσεις για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν. Ο χρηματιστής- που αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο ενώ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων- είχε υπάρξει προσωπικός σύμβουλος του Βέξνερ.

Πέρα από αυτά τα προβλήματα όμως, η Victoria's Secret τα τελευταία χρόνια πασχίζει, καθώς δεν προσαρμόστηκε στη μεταβολή των τάσεων στο μάρκετινγκ εσωρούχων. Πέρυσι, το διάσημο σόου με τους «Αγγέλους» της εταιρείας, ματαιώθηκε. Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα καταστήματά της κατέγραψαν πτώση 10% στις πωλήσεις. Επίσης, από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον ίδιο χρόνο του 2019, έκλεισαν 55 καταστήματα του brand.

Με πληροφορίες από CNN, USA Today

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM
Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Διεθνή / Καταγγελία πρώην στελέχους του Facebook: «Η Meta υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Η Σάρα Γουίν-Γουίλιαμς κατηγορεί στελέχη της Meta ότι συνεργάστηκαν με το Πεκίνο, απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και κατασκεύασαν «λογισμικό λογοκρισίας» για την Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM