Ρωσία: Δημοφιλείς μάρκες μπίρας αποχωρούν από τη χώρα

Ρωσία: Δημοφιλείς μάρκες μπίρας αποχωρούν από τη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Οι κολοσσοί της ζυθοποιίας Carlsberg και Heineken ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία, εντασσόμενες έτσι ανάμεσα στις δεκάδες πλέον δυτικές εταιρείες που έχουν αποχωρήσει από τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει κάνει έκκληση στις πολυεθνικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά μετά την ευρείας κλίμακας στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία πριν από ένα μήνα.

H Carlsberg κατέχει μερίδιο 27% της τοπικής αγοράς μέσω της ιδιοκτησίας της μεγαλύτερης ζυθοποιίας της χώρας, της Baltika. «Λάβαμε τη δύσκολη και άμεση απόφαση να επιδιώξουμε την πλήρη διάθεση της επιχείρησής μας στη Ρωσία, κάτι που πιστεύουμε ότι είναι το σωστό στο σημερινό περιβάλλον», δήλωσε ο Carlsberg. «Με την ολοκλήρωση δε θα έχουμε παρουσία στη Ρωσία».

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου κατά ένα τέταρτο από την έναρξη της εισβολής, ανέβηκαν 4,2% σήμερα.

Η Heineken, η οποία στη ρωσική αγορά κυκλοφορεί τις μπίρες με την επωνυμία Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μια "ομαλή μετάβαση" και ότι θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να αποφύγει τον κίνδυνο κρατικοποίησης.

«Καταλήξαμε ότι η ιδιοκτησία της επιχείρησης που έχει η Heineken στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη στο σημερινό περιβάλλον», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι δε θα αποκομίσει κέρδη από την όποια μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εγγυηθεί τους μισθούς των 1.800 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM
Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Διεθνή / Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Η M23 είναι μία από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στο ανατολικό Κονγκό και υποστηρίζεται από περίπου 4.000 στρατιώτες της Ρουάντα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η επιβολή δασμών και τα αντίποινα από τους εμπορικούς εταίρους θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως τα αυτοκίνητα, τα οικοδομικά υλικά και τα τρόφιμα
LIFO NEWSROOM