Τι συμβαίνει όταν τα ζώα κληρονομούν περιουσίες;

Τι συμβαίνει όταν τα ζώα κληρονομούν περιουσίες; Facebook Twitter
3

Μια κάτοικος του Μανχάταν  που απεβίωσε το καλοκαίρι, όρισε κληρονομιά 100.000 δολαρίων σε 32 παπαγάλους, μια γάτα και έναν σκύλο που ζούσαν μαζί της. Η New York Post δημοσίευσε τη διαθήκη της Leslie Ann Μandel, η οποία ορίζει την ίδρυση ταμείου 100.000 δολαρίων που θα διαχειρίζεται το καταπίστευμα για τα κατοικίδιά της. Στη διαθήκη αναφέρεται πως τη διαχείριση θα έχει ο θετός γιος της ο οποίος θα κρίνει το πώς τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για την ιδανική διαβίωση των 34 ζώων.

Ωστόσο στη διαθήκη σημειώνονται μερικές oδηγίες που θα ήθελε να ακολουθηθούν: τα ζώα θα συνεχίσουν να ζουν στις ειδικές εγκαταστάσεις του σπιτιού στο Wainscott της Νέας Υόρκης. Σε περίπτωση που απαιτηθεί η μετακίνηση τους, αυτή θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, στις οποίες απαγορεύεται η χρήση κλουβιού. Το κτίριο θα πρέπει να καθαρίζεται δύο φορές την εβδομάδα και τα γεύματα των πουλιών θα πρέπει να αποτελούνται από ειδική τροφή, καρότα, ποπ κορν και φρέσκο νερό.

Τα ζώα αυτά δεν είναι τα πρώτα που κληρονομούν ένα τέτοιο ποσό το οποίο μάλιστα φαντάζει πενιχρό αν σκεφτεί κανείς πως στο καθένα αναλογούν σχεδόν 3000 δολάρια. Στην κορυφή των κληρονόμων του ζωικού βασιλείου βρίσκεται ένας σκύλος. Ο γερμανικός ποιμενικός Gunther IV έχει περιουσία που εκτιμάται σε καθαρή αξία άνω των 370 εκατ. δολαρίων. Τα χρήματα αυτά έχουν περάσει μέσα από μερικές γενιές Γερμανικών Ποιμενικών με το ίδιο όνομα. Ο πρώτος Gunther κληροδοτήθηκε με 80 εκατομμύρια δολάρια από την κόμισσα της Γερμανίας Carlotta Liebenstein που πέθανε το 1991.

Τι συμβαίνει όταν τα ζώα κληρονομούν περιουσίες; Facebook Twitter
Ο εκατομμυριούχος γερμανικός ποιμενικός Gunther IV σε ένα spa resort

Πώς όμως εξασφαλίζεται η κληρονομιά στα ζώα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις δικηγόρων που διαχειρίζονται τέτοια θέματα, το ρίσκο με αυτές τις κληρονομιές είναι μεγάλο. Ο Matthew Bovino ο οποίος έχει γνώση τέτοιων υποθέσεων, εξηγεί στο Vanity Fair πως συχνά οι διαχειριστές των χρημάτων μπαίνουν στον πειρασμό να καταχραστούν τα χρήματα. Ο ίδιος αναφέρει πως το μόνο που εξασφαλίζει κάπως τη θέληση του θανόντα είναι η εμπιστοσύνη. Ωστόσο το ταμείο που ιδρύεται ορίζει επόπτες που ελέγχουν αν το ζώο ζει σύμφωνα με όσα όρισε η διαθήκη και αν η κληρονομιά του τυγχάνει σωστής διαχείρισης. Οι φροντιστές των ζώων άλλωστε δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα. Όταν όμως τα ζώα πεθάνουν, συνήθως η κληρονομιά περνά σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή απορροφάται από το κράτος. Αυτό συχνά αφήνει τους επιστάτες χωρίς δουλειά και χωρίς ούτε ένα δολάριο. Ο Gideon Rothschild του δικηγορικού γραφείου Moses and Singer’s, σημειώνει πως τότε οι επιστάτες καταφεύγουν σε μια πρακτική που μπορεί να ξεγελάσει το ταμείο. Υπάρχει η περίπτωση ο επιστάτης να βρει ένα ζώο που θα μοιάζει εκπληκτικά με τον κληρονόμο και να αποκρύψει το θάνατο προκειμένου να έχει πρόσβαση στο καταπίστευμα και να συνεχίσει για μερικά χρόνια να το εκμεταλλεύεται. Μια από τις συμβουλές που δίνει το γραφείο του είναι να ορίζεται περιορισμός χρόνου στην διαθήκη ο οποίος θα είναι σύμφωνος με τη λογική του πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ένα ζώο.

3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ε λίγο δύσκολο να περιμένεις να ξοδέψει 370 εκ. το ζώο με μια κονσέρβα και ένα εμβόλιο,καλά θα κάνουν να τα τρώνε με τέτοια ντουβάρια.Μου αρέσει πριν χρόνια που είχα διαβάσει για το νομικό πλαίσιο για δικαστική δίωξη των ζώων που έφτιαξε ο Θωμάς ο ακινάτης για τα τετράποδα που λειτουργούσαν κατ'εντολή του διαβόλου.Ο μεσαίωνας πέρασε (?) αλλά η ανοησία είναι παντοτινή,σαν την αγάπη ένα πράγμα.
Να αφήνουν χρήματα για τη φροντίδα των κατοικιδίων τους, ναι, αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να αφήνανε το μεγαλύτερο μέρος σε καταφύγια ζώων; Να φροντίσουν κι άλλα ζώα εκτός από τα δικά τους.